Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški Radnički najavljuje pojačanja

rssBookmark and Share

09.07.2017. Narodne novine, Belami, Južna Srbija Info

Ne pamti se da su se fudbaleri Radničkog za novu sezonu pripremali u ovakvoj „medijskoj tišini“, nazovimo to jednim eufemizmom.

foto: Belami
foto: Belami

Što zbog nepostojanja „pi-ar“ službe(?!), što zbog jezičke barijere u odnosu na trenera Pakulta i nemogućnosti telefonske komunikacije sa njim, ali, budimo iskreni, pre svega zbog nedostatka sluha u samom klubu za interesovanje javnosti prema najpopularnijem niškom sportskom kolektivu, iz Brzeća, gde fudbaleri Radničkog borave već nedelju dana, stižu samo šture informacije vezane za odigravanje kontrolnih mečeva.

A navijače trenutno mnogo više brine ko će nastupati za superligaša sa Čaira u sezoni do čijeg je početka ostalo svega 14 dana. Previše je odlazaka bilo ovog leta-Zogović, Kojić, Bulatović, Miloš Živković, Stojanović, Popara, Bajić, a samo dvojica igrača, i to ne sasvim afirmisanih-golman Vojislav Andrič i štoper Vladimir Simunović, potpisali su ugovore sa Radničkim. Ipak, sportski direktor Marko Jovanović javlja se iz podnožja Kopaonika i, nabrajajući brojna imena, umiruje nišku fudbalsku javnost:

-Imaćemo mi veoma moćnu ekipu, kadru da se bori za zacrtane ciljeve i sam vrh tabele, samo da odradimo taj poslednji korak i, kada se vratimo u Niš, potpišemo ugovore sa planiranim pojačanjima. Neki od njih već su ovde sa nama, sa nekima smo u završnoj fazi pregovora, a nekima još „opipavamo puls“. Uglavnom, najbliži potpisu su golman Mladen Živković, dosadašnji član Novog Pazara, napadač Slaviša Stojanović, koji se pre dve sezone istakao kao golgeter Radnika iz Surdulice, prethodno je nastupao za Smederevo, Jagodinu, Borac, a minulu sezonu proveo je u izraelskom Hapoelu Kfar Sabi, kao i desni bek Nikola Aksentijević, koga ovdašnja javnost najbolje pamti kao fudbalera Partizana, a bio je član Vitesea i Muskrona, kao i OFK Beograda jedno vreme. Vrlo verovatno ćemo u naše redove vratiti 20-godišnjeg vezistu Nikolu Cuckića, koji je karijeru, u mlađim kategorijama, počeo upravo u Radničkom, a kasnije je nastupao za „romantičare“ sa Karaburme, a blizu smo dogovora sa još trojicom proverenih i vrlo kvalitetnih igrača. To su Aleksandar Subić, levi bek, takođe bivši član Partizana, zatim 195 centimetara visoki štoper Marko Klisura, prethodne sezone član Bačke, te Marko Golubović, još jedan izdanak Partizanove škole, krilni napadač rođen 1995. godine. Imamo još nekih želja preko toga, poput proverenog štopera Adnana Orahovca, crnogorskog internacionalca u Uzbekistanu, ali da ne otkrivam baš sva imena-istakao je, u jednom dahu, Jovanović.

Ipak, postavlja se pitanje koliko će vremena biti potrebno da se sklope kockice, ako trener Pakult sada uigrava jednu ekipu, a imaće na raspolaganju sasvim drugačiju, sa velikim brojem novajlija. Pritom su, do utakmice sa Crvenom zvezdom u prvom kolu novog šampionata, ostale još samo dve nedelje:

-To je problem sa kojim se suočavaju svi klubovi, bez izuzetka. Eto, juče sam se čuo sa Ivicom Ilijevim iz Partizana, koji mi takođe kaže da čeka jednog igrača, koji bi bio prava „bomba“, ne dovodi nekoliko drugih, koji ne prave toliku razliku, svesno rizikujući. To je taj letnji prelazni rok, sećam se da je isti sistem bio još dok sam ja igrao, traje do 31. avgusta i igrači neće da prihvate vaše uslove dok postoji i minimalna šansa da dobiju bolje negde u inostranstvu. No, doći će sve na svoje mesto. Tempo trenera Petera Pakulta je udarnički, verujem da će ekipa biti super-spremna. Promenio je i formaciju, sada igramo sa dva zadnja vezna, pa ćemo videti-dodao je Marko Jovanović.

 


#   fudbal   Radnički FK   Miloš Živković   sezona   igrači   OFK Beograd   Slaviša Stojanović   Marko Jovanović   Nikola Aksentijević
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima