Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niški sportisti beleže odlične rezultate

rssBookmark and Share

Niš 06.03.2018. Južna Srbija Info

Za nama je fenomenalni vikend za niške sportiste. Na Čairu su padali „večiti“u fudbalu pa u rukometu, a uspešne su bile i rukometašice,vaterpolisti i futsaleri.

Niški sportisti beleže odlične rezultate

Radnički je na Čairu pobedio šampiona države ekipu Partizana sa 1:0 i zadržao ovom pobedom treću poziciju na tabeli sa 46 bodova i realnim šansama da posle mnogo godina izbori plasman u Evropu. Gol je postignut u 74. minutu susreta tako što je Milan Pavkov dobio loptu s leve strane i preciznim šutom smestio u desni ugao gola, iza Stojkovića.

Rukometašice Naise pobedile su Medicinar sa 39:32 u derbiju 13. kola Superlige. Tako je niška ekipa ostala u trci za prvo mesto na tabeli, na kojem su se izjednačile upravo sa ekipom Medicinara.

I vaterpolisti Naisa, koji su svoj meč igrali u sredu, slavili su u 14. kolu Regionalne A2 lige pobedu nad Zadrom od 11:10.

Nais je do pobede predvodio Živić sa četiri gola, a važna tri boda pred derbi sa Šapcem ojačala su samopouzdanje niškim vatepolistima. Meč sa Šapcem igraće u sredu, 7. marta u Čairu.

Obradovali su nas i futsaleri Kalče slavili su u 14. kolu Prve futsal lige nad ekipom Samo pravo. I niški futsaleri dokazali su da je Čair ovog vikenda bio nesvojiva tvrđava za rivale iz prestonice, nakon što su upisali pobedu od 6:1. Kalča je 6. na tabeli sa 19 bodova. Oni će u narednom kolu gostovati FON-u upravo u Beogradu.

Šlag na torti stavili su rukometaši Železničara koji su nastavili seriju pobeda niških klubova i savladali Crvenu Zvezdu sa 33-29 i tako zadržali prvo mesto na tabeli. Trijumfom nad Crvenom zvezdom pred oko 1.500 gledalaca u hali “Čair”, u utakmici punoj preokreta, rukometaši niškog Železničara su i teoretski obezbedili doigravanje za titulu i borbi za SEHA ligu i evropska takmičenja.

Uz kvalitet i dobar rad sportista i Grad Niš pokušava sa svoje strane da napravi veliki korak napred, jer se u mnogo većoj meri posvećuje pažnja sportistima.

Neke stvari koje Grad želi da sprovede u praksi su možda za širu javnost manje primetne, ali izuzetno značajne. Niš je danas značajno posvećen prepoznavanju sportskih talenata od rane mladosti, a ne tek kada se napravi odličan rezultat.

Sistemski je rešeno finasiranje klubova u gradu koje je od strane države prepoznato kao pravi model i za ostale gradove u Srbiji.Želja gradskog rukovodstva je da se kroz kontinuirani rad i dovođenjem dokazanih trenera, niški sport vrati na nekadašnji nivo pre svega u tradicionalno uspešnim sportovima u gradu poput rukometa, fudbala, futsala i drugih.


#   Niš   sport   Radnički FK   Nais vaterpolo klub   Železničar RK   prvo mesto   sportski klubovi   Milan Pavkov
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima