Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Organizatori: Niš zaradio od Kupa "Radivoj Korać" - kritičari kažu da su najveći broj ulaznica kupila niška javna preduzeća

rssBookmark and Share

Niš 22.03.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Uspešno održavanje ovogodišnjeg Kupa "Radivoj Korać" pokazalo se prema rečima nadležnih i finansijski isplativo za grad Niš. "Niš" je ove godine od prodaje ulaznica zaradio sumu od 19 miliona dinara, što je gotovo dvostruko više od prethodne godine, izneli su na konfernciji za novinare gradonačelnica Sotirovski i potpredsednik KSS Srbije Dušan Projoviić.

Foto: Grad Niš skrinšot
Foto: Grad Niš skrinšot

Ovaj iznos neće ostati neiskorišćen, već će biti usmeren ka različitim aspektima sporta u gradu.

Kako je saopšteno na završnoj konferenciji sa Košarkaškim savezom Srbije, veliki deo sredstava biće raspodeljen sportskim klubovima, Sportskom savezu Niša i SC "Čair", što će direktno doprineti njihovom radu i razvoju.

Osim toga, deset miliona dinara biće uloženo u podizanje sportske infrastrukture, što će biti od izuzetnog značaja za stvaranje boljih uslova za sportske aktivnosti u gradu.

Dok nadležni govore da se Kup "Radivoj Korać" pokazao kao samoodrživ i više od toga, deo javnosti iznosi interesantnu pretpostavku o toku novca.

Pre svega, kritičari naglašavaju da su najveći broj ulaznica za ovaj sportski događaj kupila javna preuzeće, što znači da su finansijska sredstva, na kraju, dolazila iz džepova svih građana Niša.

Dok se menjaju stavovi u odnosu na ovaj aspekt, jasno je da treba razmatrati pitanje ekonomske etike i odgovornosti. Doprinos svih građana u ekonomski uspeh grada ne sme biti prenebrežen, a njihov glas je bitan u oblikovanju budćnosti sportskog i ekonomskog razvoja grada.

Dok se ova rasprava nastavlja, važno je osigurati da se ulaganja i koristi od sportskih događaja ravnopravno raspodele u svim segmentima zajednice, što će obezbediti opravdanu i održivu društvenu podršku investicijama u sport.


#   Niš   košarka   Dragana Sotirovski   Kup Radivoj Korać   Dušan Projović
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima