Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Partizan maestralnom trećom četvrtinom savladao Igokeu

Bookmark and Share

Beograd 11.12.2016. Južna Srbija Info, Beta, Info-G

Košarkaši Partizana pobedili su Igokeu sa 87:62 (20:15, 7:18, 32:14, 28:15), u 13. kolu Jadranske lige i tako zadržali treće mesto na tabeli.

Info-G
Info-G

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vilijam Hečer sa 21 poenom, dok je Stefan Birčević postigao 16, uz 10 skokova. Frenk Robinson je doprineo pobedi sa 12 poena, pet skokova i četiri asistencije. Igokeu je predvodio Strahinja Micović sa 14 poena.

Partizan je prvi poveo, Igokea je preokrenula u drugoj četvrtini, da bi domaći tim vratio prednost u drugom poluvremenu, a onda serijom trojki slomio protivnika i stekao veliku prednost. Partizan je prvi poveo i čuvao je vođstvo u početku, vođen koševima Vilijama Hečera i Frenka Robinsona. Igokea je u početku uglavnom igrala u reketu, sve do povrede startnog centra Roberta Rikića, nakon čega je počela da šutira iz daljine, ali i promašuje.

Partizan nije uspeo da stekne osetniju prednost, a posle prvih 10 minuta vodio je 20:15, ali je druga četvrtina u potpunosti pripala Igokei. Ekipa iz Aleksandrovca napravila je u drugoj deonici seriju od 16:2 i povela sa 31:22. Crno-beli su za osam minuta postigli samo dva poena, pošto su mnogo promašivali. Domaći tim je u prvom poluvremenu šutirao za tri 1/13, dok su gosti bili samo malo manje neprecizni: 1/10.

Igokea je na poluvremenu vodila 33:27, a u trećoj četvrtini je došla i do devet poena prednosti, 38:29. Partizan je odgovorio serijom od 10:0 i vratio prednost, 39:38. Robinson je u toj seriji postigao pet poena. Posle toga se igralo koš za koš, a Partizan se odvojio serijom 15:2, kojom je stekao dvocifrenu prednost pred poslednju četvrtinu – 59:47. Tu seriju je predvodio Hečer sa četiri trojke iz četiri pokušaja.Partizan je nastavio da pogađa i u poslednjoj četvrtini, tako da je u 35. minutu poveo i sa 20 razlike – 70:50 i tako prelomio meč.

Partizan je u drugom poluvremenu šutirao trojke 11/13, a Hečer je u drugih 20 minuta imao učinak 5/5 za tri.

Info-G

Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da ne može da ne bude zadovoljan posle večerašnje igre i pobede nad Igokeom u 13. kolu Jadranske lige."Igrali smo na momente stvarno dobro, na momente dobro i na momente stvarno loše. U drugom poluvremenu smo dali 60 poena, igrali smo brže, čvršće u odbrani, bolje u skoku i pogodili smo 11 trojki... Generalno, pokazali smo dva različita lica. Jedno koje nam se sviđa, jedno koje nam se ne sviđa. Sve to znamo bolje nego vi", rekao je Džikić novinarima. Partizan je pobedio 87:64 u 13. kolu, a do trijumfa je došao igrom u drugom poluvremenu, u kome je pogodio 11 trojki iz 13 šuteva.

Džikić je na novinarsko pitanje odgovorio da mora da bude zadovoljan."Ima pitanja na koje ne mogu da dam odgovor vezano za igru, da objasnim zašto se nešto izdešavalo, ali u drugom poluvremenu smo igrali solidno, pametno, što bi se reklo. Ličilo je drugo poluvreme na igru koju želim: da igramo agresivnije u odbrani, da se Birčević razvuče 211 po celom terenu, da držimo kontrolu reketa, da se ne daju neke stvari... Ali, nisam nezadovoljan, bilo bi bezobrazno da kažem da sam nezadovoljan", rekao je Džikić.

Na pitanje našeg izveštača, da li kratka rotacija stvara umor kod igrača koji su zbog toga opterećeni (Birčević i Hečer igraju vše od 30 minuta), Džikić je odgovorio:

"Neki momci su pali, neki su se digli. Stalno ponavljam da je sezona dugačka. Ima jedna druga stvar, čestitao sam igračima na tome. Fale nam dve pobede da dođemo do ukupnog broja pobeda koje smo imali prošle sezone. Mislim da je igračima bitno da su uspeli da urade", rekao je Džikić.

On je priznao da velika minutaža može da bude problem u sezoni, ali je kazao da tim ima problema sa umorom i sa povredama."Imamo igrača koji uopšte nisu trenirali od Ludvizburga (utorak). Jutros su tek prohodali. Neki igrači koji su nas nosili sada su pali, a neki koji su bili dole su se digli. Moramo da ih čekamo", rekao je Džikić.

Foto Info-G


#   Beograd   košarka   Partizan KK   ABA   Aleksandar Džikić   Vilijam Hečer   Stefan Birčević
@PartizanBC @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima