Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Podrška gradonačelnice Sotirovski košarkašima u kolicima: Igrala sam sa njima, sad znam kako je davati koševe "vezanih" nogu

rssBookmark and Share

Niš 16.03.2021. Južna Srbija Info

Košarkaši Kluba košarke u kolicima „Nais“ održali su sinoć prvi trening u Nišu posle četiri meseca provedenih u Bojniku kome su prisustvovale gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i gradska većnica Marija Ranđelović.

Podrška gradonačelnice Sotirovski košarkašima u kolicima: Igrala sam sa njima, sad znam kako je davati koševe "vezanih" nogu

Košarkaši u kolicima niškog kluba treninge i utakmice će održavati u sali Osnovne škole “Ivo Andrić”. Treniraće tri puta nedeljno po tri sata,  a po završetku radova koji omogućavaju nesmetan pristup osobama sa invaliditetom i posle suzbijanja epidemije vratiće se pod krov Hale „Čair“.

Gradonačelnica i većnica su i same aktivno učestvovale u delu treninga u kolicima, a predstavnici kluba, koji su zahvalili na razumevanju i pomoći,  istakli su “da je to bila sjajna promocija inkluzije i rušenja barijera”.

"Oni sada treniraju tri puta nedeljno po tri sata i kažu da je to dovoljno da ostanu u formi. Večeras sam sa njima i ja igrala na kraju treninga jer kada se nađete u ovim kolicima i ne možete da pokrećete noge, a sve je u vašim rukama i dajete koševe, onda ste u „njihovim cipelama“ i bolje razumete sve njihove potrebe“, rekla je Dragana Sotirovski.

Hala “Čair” pretvorena je krajem oktobra prošle godine u privremenu kovid bolnicu, pa su košarkaši u kolicima, koji se takmiče u Prvoj ligi Srbije, ostali bez mesta za treninge. Utakmice i treninge organizovali  su u Bojniku što je znatno otežalo njihov rad.


#   Niš   košarka   Dragana Sotirovski   Osobe sa invaliditetom   Ivo Andrić OŠ   Marija Ranđelović   Klub košarkaša u kolicima NAIS
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima