Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički iz Niša počeo pripreme

rssBookmark and Share

Niš 13.01.2014. Sportal.rs

Fudbaleri niškog Radničkog u ponedeljak su počeli pripreme za nastavak sezone u Superligi. Prozivci su prisustvovala 24 igrača, a uskoro bi trebalo da im se priključi Branko Pauljević. Na prvom trenignu je bilo i novih lica, dok je pet igrača napustilo klub.

Radnički iz Niša počeo pripreme

Od novih lica bili su mladi fudbaler Radničkog Nikola Mitrović (1997. godište), zatim napadač Ivan Pejčić, štoper Ivan Kostić iz kruševačkog Napretka, vezni igrač Marko Zdravković, inače dete Radničkog, dolazi iz Budućnosti iz Popovca i vezni igrač Saša Marjanović iz Šerifa.

Na prozivci nije bio Branko Pauljević, koji je na pozajmici u Radničkom do juna, jer je pozvan na prozivku Partizana čiji je član. Od standardnih igrača iz prošle polusezone nije bilo ni Radoša Bulatovića, jer mu je istekao ugovor, pa se sa njim još pregovara o eventualnom nastavku saradnje.

- Mnogo je lakše bilo doći do tog vrha, nego ostati tu. Svaki put sa vrha, ako kažem da je maskimum, to je onda dole. Zato sam obazriv i trudiću se da pružimo maksimum i ne odemo sa vrha. Prošle godine je bilo lako dovesti pojačanja u Radnički, sada je teško, jer je Radnički napravio dobar tim. Uprava će se potruditi da proba da dovede pojačanja - kazao je trener Dragoljub Bekvalac.

Radnički će poslati pet mladih fudbalera na pozajmice da bi se "kalili" u drugim ekipama. To su Aleksandar Stanković i Mladen Mitrović, koji će pojačati Sinđelić, zatim Mladen Petrović, Miloš Nikolić i Miodrag Filipović koji odlaze u Radnički iz Pirota.

- Upravo nam nedostaju ta mesta, a radi se o igračima koji su ponikli u Nišu i igrali za Radnički. Sa ovim igračima bih obezbedio Evropu. To su štoperi Aleksandar Živanović i Vladimir Đorđević, zatim Nemanja Milisavljević, Miljan Mrdaković i Aleksandar Pešić.

Do sada, ispisnice su uzeli Sead Hadžibulić, Ivica Jovanović, Marko Ljubinković, Aleksandar Simov i Vladan Binić.

Na prozivci su bili igrači iz prošle polusezone golmani Aleksandar Kesić, Nenad Filipović i Miloš Perić, zatim Petar Jovanović, Vladan Pavlović, Aleksandar Trišović, Miloš Živković, Miloš Petrović, Stefan Marković, Stevan Stefanović, Milan Ćulum, Dušan Kolarević, Strahinja Petrović, Aleksandar Jovanović, Bratislav Pejčić, Saša Stojanović, Vladimir Milenković, Uroš Đerić i Milutin Ivanović.

Glavni deo priprema Radnički će odraditi u Antaliji, gde će biti od 25. januara do 9. februara. Do tada će igrači biti u Nišu, gde će trenirati dva puta dnevno. Planirano je da niški tim u Turskoj odigra kontrolne utakmice protiv ekipe iz Južne Koreje, Kluža iz Rumunije, Ludogoreca iz Bugarske, Volina i Černomoreca iz Ukrajine i Kairata iz Kazahstana. Nakon povratka u Niš fudbaleri Radničkog će nastaviti sa pripremama i pred nastavak sezone očekuje ih generalna proba, ali se ne zna protivnik.


#   Niš   fudbal   Miloš Petrović   Radnički FK   Dragoljub Bekvalac   Miloš Živković   Nikola Mitrović   Aleksandar Jovanović   Milan Ćulum   Nenad Filipović   Saša Stojanović   Vladimir Đorđević   Saša Marjanović   Aleksandar Stanković   Marko Zdravković
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima