Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički konačno dobio novog trenera

rssBookmark and Share

04.10.2017. FK Radnički

Novi šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Radnički je Milan Đuričić, a njegova promocija obavljena je danas na stadionu Čair. Ivan Jević ostaje u klubu kao pomoćni trener.

Radnički konačno dobio novog trenera

Ovaj iskusni stručnjak rođen je 1961. godine. Trenersku karijeru počeo je u Radničkom iz Nove Pazove, kojeg je nakon 33 godine uveo u Srpsku ligu. Vodio je još Tekstilac iz Odžaka, Dinamo iz Pančeva (dva puta), Cement iz Beočina, Srem iz Sremske Mitrovice (četiri puta), Mladost iz Lučana, Mačvu iz Šapca (dva puta), Zemun, FK Beograd, Inđiju i novosadsku Vojvodinu (dva puta), koju je u sezoni 2009/10 odveo u finale Kupa Srbije.

Đuričić je dugo radio u Fudbalskom savezu Srbije kao koordinator instruktorske službe, a bio je član stručnog štaba reprezentacije Srbije do 19 godina, koja se na Evropskom prvenstvu u Litvaniji 2013. godine okitila zlatnom medaljom. Na tom šampionatu imao je i ulogu mentora selektora Ljubinka Drulovića. Po povratku sa Evropskog prvenstva, a na predlog tadašnjih direktora Saveza Sava Miloševića i Mitra Mrkele, postao je mentor svim selektorima mlađih kategorija naše zemlje. Đuričić je i redovni predavač na školi za trenere UEFA.

U svom prvom obraćanju medijima šef stručnog štaba Radničkog istakao je da će uvesti određene promene i da vrlo dobro zna gde je došao.

-Radnički je klub sa bogatom istorijom i moja obaveza je da dam sve od sebe da ovaj tim opravda velika očekivanja javnosti i rukovodstva. Stigao sam u nezgodnom trenutku, jer je sezona davno počela, pa se ne bih razmetao raznoraznim obećanjima. Sigurno bih vam se drugačije obratio da je sada start prvenstva. U ovoj situaciji ćemo se uigravati u hodu i ono što već sada mogu da kažem je da će  obaveza Radničkog biti da pobeđuje, uz demonstraciju lepog i atraktivnog fudbala. Za mene je Radnički izazov, ne bih da patetišem i da se zakljinjem u neku ljubav, čovek sam fudbala i svi koji me poznaju imali su priliku da se uvere da sam trener koji je opredeljen ka ofanzivnom fudbalu. Plejada mojih mladih igrača debitovala je u A reprezentaciji i od te orijentacije nikada neću odustati- kazao je Đuričić.

Na pitanje koliko poznaje ekipu koju preuzima, novi starateg Nišlija imao je spreman odgovor.

-Gledao sam sve utakmice Radničkog ove sezone, što uživo, što preko televizije i zaključio da ovaj klub ima ozbiljan igrački kadar, koji igra nezreo fudbal. Moja prva misija ovde je da nateram igrače da postanu pravi tim, jer mislim da oni to mogu. Imamo kvalitet i na nama je da ga što pre demonstriramo na terenu- jasan je Đuričić, koji se potom osvrnuo na težak raspored koji njegovu ekipu čeka u Superligi Srbije.

-Na raspored ne mogu da utičem, ali mogu da kažem da mi on predstavlja motiv više. Pred nama su utakmice protiv Voždovca, Vojvodine, Napretka i Crvene zvezde. To je izuzetno težak ciklus i prava prilika za nas da pokažemo od kakvog smo materijala napravljeni-izjavio je Milan Đuričić.

Govoreći o Omladinskoj školi, Đuričić je rekao da će joj posvetiti posebnu pažnju, te da će glavni zadatak Radničkog biti da zaustavi odliv talenata iz Niša i da te igrače privuče na Čair.

Novog stratega javnosti je predstavio sportski direktor Marko Jovanović, kojem je tokom igračke karijere Đuričić bio trener.

-Odlično sam upoznat sa njegovim načinom rada i smatram da je Đuričić pravo rešenje za naš klub. Radi se o izuzetnom stručnjaku koji će sigurno unaprediti našu igru i što pre vratiti nas vratiti na pobednički kolosek. Nadam se da će Radnički uskoro zaigrati onako kako svi u Nišu očekuju.

Đuričiću će u stručnom štabu pomagati Ivan Jević i Boban Dmitrović, za rad sa golmanima biće zadužen Miroslav Stanković, a angažovaćemo i još jednog analitičara. U narednom periodu ćemo pojačati i skauting službu, pa ćemo imati ljude koji će pokrivati sve lige u našoj zemlji- kazao je Jovanović.

Milan Đuričić će debi na klupi imati već sutra od 12 časova, kada će Radnički gostovati bugarskom prvoligašu Slaviji iz Sofije, u međunarodnoj prijateljskoj utakmici.

Radnički je trenutno na šestoj poziciji na tabeli Superlige Srbije, sa 21 osvojenim bodom iz 12 kola, a nakon reprezentativne pauze sledi mu revija teških mečeva protiv Voždovca, Vojvodine, Napretka i Crvene zvezde.


#   fudbal   Radnički FK   trener   Miroslav Stanković   Marko Jovanović   Ivan Jević   šef stručnog štaba   Milan Đuričić
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima