Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnički: Počele pripreme

rssBookmark and Share

Niš 10.06.2018. FK Radnički

Nakon osvojenog trećeg mesta u Superligi Srbije i izborenog plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope, za fudbalere Radničkog je zasluženi odmor kratko trajao.

Radnički: Počele pripreme

Posle svega tri sedmice predaha niški tim je danas počeo pripreme za narednu sezonu, a prozivku je obavio novi šef stručnog štaba Nenad Lalatović, koji će debi na takmičarskim utakmicama imati 12. jula, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Prvi trening odradilo je 27 fudbalera, a opravdano odsutni bili su Riota Noma, Dušam Mićić i Nikola Stanković, koji će se ekipi priključiti u ponedeljak.

Iz prošlosezonskog tima nije bilo Milana Pavkova, Aleksandra Subića, Bojana Šaranova, Ivana Miladinovića i Slaviše Stojanovića, a prvi novajlija biće štoper Đorđe Crnomarković.

-Još jednom ću ponoviti da mi jepripala čast da postanem trener jednog ovako velikog kluba sa ogromnon tradicijom u svetu fudbala. Ja sam do sada trenirao nekoliko velikih klubova, tako da mi pritisak koji trener ima Radničkom neće biti ništa novo. Znam da me čeka zahtevan posao i šta se od mene traži i to me motiviše, a smatram da Niš kao grad i Radnički kao klub zaslužuju da budu deo evropskog takmičenja. Što se tiče mog posla ovde, tu neće biti nikakvih problema. Gde god da sam radio, davao sam celog sebe i tako će biti i ovde. Uložiću i poslednji atom snage da Radnički bude tamo gde pripada, a to je sam vrh srpskog fudbala. Ja nisam lak za saradnju sa igračima, moj sistem rada je neugodan za fudbalere, moji zahtevi su visoki, treninzi su teški, ali kada se prođe kroz moje pripreme, ekipa koju treniram je na potrebnom nivou za ono čemu stremim. Svestan sam gde sam došao, znam da će očekivanja biti ogromna i da mi se neće oprostiti nijedna greška.Trudićemo se da budemo u vrhu domaćeg fudbala, a što se tiče Evrope još ništa ne bih obećavao. Prvo treba da sastavimo ekipu, da je uigramo i da imamo malo sreće u žrebu- izjavio je Nenad Lalatović, a potom se osvrnuo i na igrački kadar.

-Nisam zadovoljan što ova trojica nisu tu od prvog dana. Želim disciplinu u ekipi i ovakve stvari više neće biti moguće. Ja volim da u sastavu imam igrače od poverenja. Ja za moje igrače dajem sve i očekujem da mi oni to rade i za mene. Naravno da postoje fudbaleri koje bih voleo da vidim u dresu Radničkog, ali sve zavisi od finansijske situacije u klubu. Ja sam skroman trener, nisam od onih koji traže skupe igrače. Gde god sam radio dovodio sam igrače koji nisu puno koštali. Pričao sam sa ljudima iz kluba, ja sam im dao spisak mojih želja, a da li ćemo sve uspeti da ih dovedemo ovde ne zavisi od mene. Ono što ja želim je da u narednih nekoliko dana imam ekipu sa kojom ću raditi mesec dana i koja će spremna izaći na utakmmicu 12. jula. Ovde su danas došli i fudbaleri kojima su istekli ugovori, a ja bih voleo da sa nama ostane Saša Stojanović, Trenirao sam ga u Crvenoj zvezdi i zaista imam samo reči hvale za  njega i smatram ga majstorom fudbala. To je moja želja, a da li će on ostati ovde ne zavisi od mene, već od njegovog dogovora sa rukovodstvom kluba, pošto se zna da je Stojanović igrač u poznim godinama i da su u tim slučajevima specifični pregovori. U svakom slučaju nemamo puno vremena i moramo žestoko da radimo od prvog dana. Do 20. juna ćemo raditi ovde na Čairu, a potom odlazimo na glavni deo priprema, gde ću zahtevati poptuni mir i izolaciju za igrače i stručni štab- završio je Lalatović.

Pune ruke posla ovih dana ima i sportski direktor Radničkog Marko Jovanović, koji je novinarima izneo kako stoje stvari u prelaznom roku.

-Dobili smo listu želja šefa stručnog štaba i činimo sve da mu što pre dovedemo fudbalere koje je tražio. Mogu da potrdim da će prvi novajlija biti štoper Đorđe Crnomarković, nekadašnji fudbaler Javora i Čukaričkog, a nadam se da ćemo u najkraćem mogućem roku kompletirati ekipu- izjavio je Jovanović.


#   Niš   fudbal   Radnički FK   Ivana Miladinović   pripreme   Saša Stojanović   Nenad Lalatović   Marko Jovanović   Nikola Stanković   šef stručnog štaba
@NisRadnicki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima