Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Rekonstrukcija hale u Čairu

rssBookmark and Share

Niš 02.10.2010. Aleksandar Gvozden

Rekonstrukcija hale u Čairu

U Sportskom centru Čair prezentovan je projekat rekonstrukcije i sanacije sportske hale. Radovi na rekonstrukciji sportske hale su u toku i trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji krovne konstrukcije, mokrog čvora i svlačionica. Ovo je samo početak rekonstrukcije sportske hale koja će posle završetka radova dobiti sasvim novi izgled, ali i širi kapacitet za preko 1200 mesta i dva nova centralna stepeništa za gledaoce. Svi radovi obavljaju se po fazama tako da se utakmice, sajmovi i druge manifestacije mogu održavati dok traje sanacija.

Prema novom projektu, pored postojeće četiri, biće izgrađene još dve svlačionice za sportiste. Na 130 kvadratnih metara biće opremljen medicinski blok. Pored medicinskog bloka novim projektom predviđena je i izgradnja teretane i velnes centra. Plato oko sportske hale posle rekonstrukcije biće pokriven tako da će sportski kompleks dobiti 600 kvadrata komercijalnog prostora. Novim projektom predviđena je i izgradnja restorana sa 150 mesta, 8 VIP loža, pres centra sa 50 mesta i 4 novinarske lože sa posebnim ulazima.

Prema projektu rekonstrukcije, sportska hala dobiće sasvim novi enterijer, novi sistem klimatizacije kao i teleskopske odnosno pokretne tribine. Sportska hala u Čairu, posle završetka radova, biće spremna za održavanje najvećih sportskih takmičenja. Sportska hala u Čairu posle rekonstrukcije biće reprezentativni sportski objekat koji će zadovoljiti visoke standarde za održavanje sportskih takmičenja i u kome će biti obezbeđena bolja komunikacija između organizatora, gledaoca, sportista i novinara.

Posle izgradnje otvorenih bazena i rekonstrukcije hale ''Čair'' kao i potpunom rekonstrukcijom stadiona u ''Čairu'', Niš će dobiti jedinstveni sportski kompleks. Izgradnjom svih ovih objekata Niš će obnoviti i završiti izgradnju kompletne sportske infrastrukture. Niš je u prethodnih godinu dana, posle velikog broja svetskih i evropskih takmičenja, već pokazao da zaslužuje da bude domaćin velikih sportskih takmičenja



#   Niš   Leskovac   rekonstrukcija   sportska hala   svlačionice
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima