Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Srpska košarkaška elita u Gradskoj kući - tombak sa likom cara Konstantina na poklon

rssBookmark and Share

Niš 16.02.2019. V.P. Južna Srbija Info

Grad Niš je, nema sumnje, opravdao poverenje Košarkaškog saveza Srbije načinom nakoji je organizovan Kup “Radivoja Koraća” poznatog i kao “Žućkova levica”, a čiji je domaćin bio 15 godina i pet godina zaredom

Srpska košarkaška elita u Gradskoj kući - tombak sa likom cara Konstantina na poklon

To je na prijemu kod gradonačelnika Darka Bulatovića, potvrdio i predsednik KSS Predrag Danilović.

Njemu se na prijemu u Grdskoj kući pridružio i selektor košarkaške reprezentacije Srbije Saša Đorđević, koji je doputovao u Niši da prati polufinalne utakmice i finale Kupa. Prijemu je prisustvovao i direktor “Triglav osiguranja”, kao i direkor TON-a, Uroš Parlić.

„I kada bi tražili neku zamerku, ne bi mogli da je nađemo. Nemam drugih reči osim reči hvale za gospodina gradonačelnika i grad Niš , gde se osećamo  prelepo. Iskreno se nadam da će i završnica ovog Kupa proteći u fer, sportskom navijanju, da neće da bude tenzija i da ćemo uživati u košarci. Ekipama želim uspeh i neka pobedi najbolja“,  rekao je Danilović.

On je dodao da sada mirno mogu da povere Nišu organizaciju još jednog velikog događaja.

„Grad Niš će biti domaćin jedne grupe Evropskog ženskog prvenstva koje će se održati ovog leta. Zahvaljujem se i na toj podršci gde je grad učinio sve da izađe u susret Košarkaškom savezu“, istakao je Danilović.


 Prijemu su prisustvovali i predstavnici klubova koji su u polufinalu „Partizana“ „Zvezde“, „Mege“ i „FMP-a“.

“Grad čini sve da ovako velika sportska manifestacija protekne na najvišem nivou i da sportske ekipe , sportski radnici, Košarkaški savez, u nama vide dobrog domaćina i dobrog organizatora koji je ispunimo sve uslove i standarde koji se od njega očekuju“,kazao je gradonačelnik Darko Bulatović. „Nekada , u nekom ranijem periodu nije bilo konkurencije za domaćinstvo. Kako jača srpski sport danas već postaje konkurencija i nije nam zagarantovano, iako smo 15 puta već domaćini, da će to lako ići u budućnosti. Ali,u svakom slučaju svojim radom moramo da se pokažemo i ovog puta da smo dobri domaćini“.

Svim ekipama koje se bore za finale Kupa Radivoja Koraća gradonačelnik Niša je poželeo puno sreće, a Predragu Daniloviću, Saši Đorđeviću i predstavnicima klubova koji igraju polufinalne utakmice uručio je tombak sa likom cara Konstantina.

Nakon konferencije za novinare gradonačelnik je sa prisutnika razovarao o niškoj košarci.Naglasio je da će grad pružiti punu podršku „Konstantinu“ , kako bi ovaj košarkaški klub iz Niša iduće sezone bio novi kandidat za Kup Radivoja Koraća. 
           

 


#   Niš   Saša Đorđević   Darko Bulatović   Aleksandar Đorđević   Uroš Parlić   Košarkaški savez Srbije   Kup Radivoj Korać   Turistička organizacija Niš   Regionalni košarkaški savez istočne Srbije   Predrag Danilović
@DarkoBulatovic_ @KSSrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima