Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stašini mali naslednici "penjači" doneli medalje iz Skoplja

rssBookmark and Share

Makedonija 26.09.2017. Južna Srbija Info

Da Staša Gejo ima dostojne naslednike pokazuje radosna vest da su srpski juniorski takmičari doneli su iz Skoplja, na nedavno održanom Balkanskom prvenstvu za penjače do 14 godina, šest medalja. U Niš stigle tri medalje!

Stašini mali naslednici "penjači" doneli medalje iz Skoplja

U konkurenciji pet zemalja, Turska, Grčka, Bugarska, Makedonija i Srbija, srpski penjanjači osvojili su šest medalja.

Nora Bognar iz subotičkog kluba "Spartak", osvojila je drugo mesto, Ilija Stanković iz "PAEK Niš" 3. mesto, Matej Knežević iz Starog grada-Uzice 3. mesto, Bratislav Simović" PAEK Niš" 2. mesto, Darina Zikić "PAEK Niš" 3. mesto i Milena Kaseta iz Zemuna 1. mesto.

U kvalifikacionom krugu odlični su bili i Marija Ilić i Pavle Simović iz PAEK Niš, ali su u finalu ostali bez odličja, zbog umora i nedostatka sportske sreće. Za dobre smerove na takmičenju pobrinuo se postavljač iz Slovenije Miha Hribar, a da sve funkcioniše kako treba odradio je organizacijski tim iz Skoplja na čelu sa Vanetom Naunovim i Vladimirom Trpovskim.

Nakon ovog takmičenja stiče se utisak da balkanska liga dobija na snazi i značaju i da je mladih i kvalitetnih takmičara u penjanju sve više.

Narednog vikenda naše takmičare očekuje Državno prvenstvo u Pančevu.


#   juniori   Staša Gejo   Skoplje   Makedonija   Državno prvenstvo   Sportsko penjački savez   PAEK Niš   Bratislav Simović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima