Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stefan Jović u Bajernu iz Minhena

rssBookmark and Share

13.07.2017. Mondo

"Stefan Jović vući će konce u napadu Bajerna naredne sezone", objavio je nemački portal "Basketball" ovog četvrtka nešto pre podneva i ozvaničio kraj sage koja traje već nedeljama.

Stefan Jović u Bajernu iz Minhena

Plejmejker Crvene zvezde i reprezentacije Srbije, prema informacijama ovog portala, u sredu je prošao lekarske preglede i potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom koji kao trener vodi aktuelni selektor "orlova", Aleksandar Đorđević.

Ovih dana je tema "migracija" kvaliteta kada je Evroliga u pitanju, a u moru odlazaka prvih zvezda u pravcu NBA lige, dogodio se i Jovićev (26, 198) slučaj da pređe u klub koji će se naredne sezone takmičiti u – Evrokupu.

Posle Luke Mitrovića, Marka Simonovića, Čarlsa Dženkinsa, Nejta Voltersa, Diona Tompsona i Ognjena Kuzmića, Jović je sedmi košarkaš koji je ovog leta napustio redove šampiona Srbije, a neizvesno je da li će crveno-bele naredne sezone trenirati Dejan Radonjić koji se pre odlaska u SAD na kratak boravak u stručnom štabu San Antonio Sparsa, nije dogovorio sa predsednikom kluba Nebojšom Čovićem oko nastavka saradnje.Crveno-beli mogli bi uskoro da ostanu i bez osmog igrača iz trofejne generacije, s obzirom na to da se očekuje dolazak delegacije Fenerbahčea na pregovore o transferu Marka Gudurića.

Jović je, nezvanično, imao ugovor prema kojem je u inostranstvo mogao da ode za obeštećenje od oko 160.000 evra, ali Crvena zvezda neće toliko zaraditi s obzirom na to da je u međuvremenu nagomilan dug prema igraču i da će od te sume deo zaostalih zarada morati da se odbije...

Jović, rođeni Nišlija, karijeru je počeo u Slogi iz Kraljeva, nastavio u Radničkom iz Kragujevca, a posle tri veoma uspešne sezone u Crvenoj zvezdi oprobaće se prvi put u nekom inostranom klubu.

Tokom prethodne tri sezone u Evroligi, Jović je "podelio" 337 asistencija (4,9 po utakmici), a aktuelni je rekorder ovog takmičenja sa 19 asistencija na jednoj utakmici. Simbolično, nezaboravnu utakmicu odigrao je upravo u "Audi domu" u Minhenu, gde će nastaviti karijeru...

Mondo


#   košarka   Aleksandar Đorđević   Stefan Jović   Crvena Zvezda KK   Minhen   Crvena Zvezda   Dejan Radonjić   Bajern Minhen
@kkcrvenazvezda @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima