Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Surduličani dočekali Zvezdu

rssBookmark and Share

Niš 17.08.2015. Tviter, Mondo, Južna Srbija Info

Radnik je uložio veliki trud, zadovoljio navijače borbenošću, čak i zapretio favoritu, ali su bodovi otišli u Beograd.
Trener Radnika: Biće pohvala, ali ostaje žal

Foto: FoNet/FK Crvena zvezda
Foto: FoNet/FK Crvena zvezda

Gradski stadion u Surdulici bio je dupke pun tokom prvog dolaska Crvene zvezde u taj grad na jugu Srbije.

Stoga, neki Surduličani na volšeban način obezbedili su sebi "mesto" na tribinama.

Tviter

RADNIK - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:0)

Golovima Aleksandra Kataija i Saše Stojanovića, tim Miodraga Božovića pogađao je kada je bilo najpotrebnije i osvojio tri boda. Surduličani su doživeli prvi poraz na svom terenu od 5. aprila 2014.

Čekali su crveno-beli grešku protivnika u utakmici bez mnogo šansi i dočekali je. Nedugo posle Vijeirinog promašaja koji remeti samopouzdanje, u 64. minutu, Katai se sjurio polovinom domaćina, sačuvao loptu uz pomoć kapitena Radnika Krstića i Ljube Baranina, pa ispisao na semaforu 0:1.

Domaćin je napao od tog trenutka još konkretnije, ali i dalje sa upadljivim problemom da stvori dobru poziciju za šut. Rezervistu Zakariju je korak u 71. minutu delio od izjednačenja, ali je - utisak je - više čekao kontakt  sa Rajkovićem nego momenat da uputi loptu u nebranjenu mrežu.

Nedugo potom, postavljen je konačan rezultat. U 80. minutu, Stojanović je prihvatio loptu posle ispucavanja Zvezdinog golmana i dodavanja glavom Kataija, zatim ušao u kazneni prostor i pogodio mrežu uz pomoć desne stative.

U tom momentu, pobednik je bio odlučen, a Radnik je do kraja probao da ublaži poraz još jednom, odličnim udarcem visokog Milana Ćuluma, koji je naterao Rajkovića da se baci pod prečku da bi izbio loptu u korner.

Posle nekoliko trenutaka, Milorad Mažić odsvirao je kraj, uz neostvarene zahteve igrača Radnika da dosudi penal u njihovu korist jer je lopta posle prekida pogodila u ruku Zvezdinog debitanta Donalda, okrenutog leđima.

 

Trener Radnika: Biće pohvala, ali ostaje žal

Mladen Milinković stao je posle poraza od Zvezde sa pomešanim emocijama pred kameru TV Arena sport.

Radnik iz Surdulice pokazao je zube u istorijskoj, prvoj ligaškoj utakmici protiv Crvene zvezde. Međutim, teren je napustio poražen, iako je mogao da izvuče i bolji skor, da je stvorio više konkretnih prilika.

"Složio bih se da smo u određenim momentima imali i igru, dolazili do 16 metara, ali u završnici nismo bili koncentrisani. Imali smo dobar šut Ćuluma u nadoknadi vremena, ali i dobar prodor pre toga. Problem sa realizacijom se u ovakvoj utakmici, protiv ovakvog rivala kažnjava", sveo je utiske u razgovoru za TV Arena sport Mladen Milinković.

Imao je poruku i za svoju svlačionicu:

"Moram da pohvalim i svoju ekipu i igrače, ipak su danas pružili dostojan otpor, iako ostaje žal. Verovatno ćemo dobiti pohvale za određene momente, ali ne osvajamo bodove i zbog toga ostaje žal", dodao je Milinković.

Osvrćući se oko sebe, trener Radnika govorio je i o ciljevima kluba do kraja debitantske sezone u elitnom rangu.

"Sve ovo ovde u Surdulici napravljeno je za mesec dana i sigurno da bi za nas bio veliki uspeh da kroz baraž ili plej-of ili plej-aut ostvarimo cilj i ostanemo u eliti. Podsetio bih da smo mi jedini klub koji prvi put igra Superligu među aktuelnim učesnicima, takođe je poručio Milinković.

Prema njegovim rečima, ekipa koju vodi pretrpeće i izvesne promene do kraja prelaznog roka.

"Još nismo skockali ekipu kako želimo. Imamo još dve nedelje i nadam se da ćemo sa još par igrača biti bliži ostvarenju svojih takmičarskih ciljeva u ovoj sezoni", dodao je šef struke Radnika, koji je u uvodnih šest kola prvenstva pobedio Borac, remizirao sa Spartakom i Vojvodinom i izgubio od Rada, OFK Beograda i Crvene zvezde.

 

Čukarički – Radnički Niš 0:1 (0:1).

Fudblaeri Radničkog iz Niša zabeležili su samo jednu pobedu na 15 gostovanja u sezoni 2014/15, protiv davljenika Radničkog iz Kragujevca, i to tek 29. aprila ove godine.

Na Banovom brdu, u meču 6. kola Superlige: Čukarički – Radnički Niš 0:1 (0:1).

Prvi gol u petom nastupu Miloša Trifunovića u dresu niškog kluba naneo je već treći poraz Čukaričkom u samo šest mečeva, a doneo Radničkom već drugu pobedu na strani u - takođe - šest mečeva.


#   Niš   Surdulica   fudbal   Radnički FK   Crvena Zvezda FK   Radnik FK   OFK Beograd   Mladen Milinković   TV Arena   Crvena Zvezda
@NisRadnicki @crvenazvezdafk @FKRadnik @arenasport_tv @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima