Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ubrzani ritam košarkaša u kolicima se nastavlja

rssBookmark and Share

Niš 26.10.2020. Južna Srbija Info

Ritam prijateljskih utakmica KKK „Nais“ (Klub košarkaša u kolicima) se nastavio u Nišu. Četvrti vikend zaredom su niški košarkaši u kolicima odigrali prijateljsku utakmicu. Pripreme pred početak nove sezone Prve lige Srbije ušle su u završnu fazu.

Ubrzani ritam košarkaša u kolicima se nastavlja

Očekivano je četa pukovnika Veselka Plazačića odnela ubedljivu pobedu. Ekipa koja u svom sastavu ime „međunarodne zvezde“, Miljana Grujića i Zorana Jeremića, reprezentativce Draženka Mitrovića i Nemanju Vukašinovića, pouzdanog Jovana Jovanovića, a predvođena kapitenom pukovnikom Plazačićem, može da bude kandidat za titulu.

Ono što je izazvalo nezadovoljstvo u KKK „Nais“ je „deo u kome se oni pitaju, a to su promašeni otvoreni šutevi i šutevi ispod koša.

„Znali s kim se sastajemo, sa jednim od najjačih sastava sa kojim smo odmerili snage u poslednjih 14 meseci. Uprkos tome, namera nam je bila da igramo našu igru, da stičemo iskustvo kroz zvanične utakmice. Nezadovoljan sam velikim brojem promašenih zicera mojih igrača. Jednostavno ne mogu da „ubace“ kada se nalaze ispod koša. Odatle ovolika razlika od 35 poena.“ – bio je vidno nezadovoljan trener KKK „Nais“, Miljan Hadžović i dodao: „Tokom ovih prijateljskih utakmica svi dobijaju šansu. Kada krenu takmičarske utakmice, biće igrača koji neće ulaziti u igru, a neki neće biti i u protokolu.“

KKK „Nais“ je ovu utakmicu igrao bez Slavena Nonkovića, Nikole Kata i Dejana Šimandlija, koji su bili privatno sprečeni da igraju. Može se konstatovati da niški klub prevazilazi organizacione probleme. Čeka se da igrači koji su potekli u KKK „Nais“ budu pouzaniji u igri kako bi sprodili takmičarske zamisli trenera Miljana Hadžovića koje sedmicama uvežbavaju. Za početak, od njih se očekuje da pogode koš iz blizine kada su neometeni.

Utakmici je prisustvovao i predsednik Saveza košarkaša u kolicima Srbije (SKKS), Vladimir Kuzmanović. U KKK „Nais“ ne kriju uspešnu saradnju sa SKKS-om.

„Do pre 18 meseci smo mogli da sanjamo da će na jugu Srbije postojati klub košarke u kolicima. Sada se, srećom, postoji KKK Nais“ koji promoviše ovaj divni sport u delu zemlje koji gravitira Nišu. Pozivam sve osobe sa invaliditetom iz Niša i okoline da se jave u KKK „Nais“ i treniraju košarku u kolicima.“ – rekao je predsednik SKKS-a, Vladimir Kuzmanović.

Sudije koji su članovi Regionalnog udruženja košarkaških sudija Istočne Srbije (RUKS IS), Krečković, Milošević, Milosavljević, obavili su, zajedno sa pomoćnim sudijama sjajan posao. RUKS IS ima u svom sastavu najveći broj sudija sa iskustvom suđenja košarke u kolicima.

KKK „Nais“ – KKK „Soko“ 25:60 (9:16, 8:15, 2:18, 6:11)

Mesto odigravanja: sportska sala OŠ „Miroslav Antić“ u Nišu

Sudije: Krečković, Milošević, Milosavljević (svi iz Niša)

KKK „Nais“: Peralović, Vasiljković 7, Hadžović 6, Popović, Krstić, Kostić (kap.) 2, Erdevečiler 6, Stevanović-Orelj, Dinić 2

KKK „Soko“: Jeremić 19, Grujić 23, Jovanović 2, Vukašinović 12, Plazačić (kap..) 2, Mitrović 2.

Komentara: 0


#   Niš   košarka   Osobe sa invaliditetom   Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja   KKK Nais   Klub košarkaša u kolicima NAIS
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima