Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

KBS Naisus: Uroš deveti u Evropi

rssBookmark and Share

02.07.2015. KBS Naisus

Na upravo završenom Evropskom prvenstvu, član KBS Naisus-a - Uroš Mitrović, zauzeo je 9.mesto u konkurenciji juniorskih timova.

KBS Naisus: Uroš deveti u Evropi

Hala sportova na Novom Beogradu je od 26. do 28.juna ugostila najbolje takmičare Starog kontinenta, čak preko 430 iz 24 zemalja, što predstavlja više od 100 takmičara u odnosu na Evropski šampionat u Španiji.

Da konkurencija nije bila samo kvantitativno veća već i po kvalitetu, govori i činjenica da su najjače reprezentacije došle u punom sastavu - Španija, Francuska, Nemačka, Turska, i dr.

Što se tiče niških tekvondista, raduje činjenica da pored Nebojše Anđelkovića lagano stasava i Uroš Mitrović, kome je ovo prvo Evropsko prvenstvo.

- Zadovoljan sam postignutim rezultatom reprezentacije a naravno i doprinosom koji sam ja dao u okviru juniorskog tima. Uzimajući u obzir broj takmičara i kvalitet, osvojeno 9.mesto nije mali rezultat, iako nas je samo 0,2 poena delilo od četvrtfinala. Pored toga što me ove godine očekuje još i Balkanski šampionat, ovim rezultatom sam opravdao poverenje Grada Niša, omogućivši mi da budem jedan od stipendista. - rekao je Uroš Mitrović, vidno uzbuđen kako rezultatom tako i samim nastupom za nacionalni tim.

Činjenica da je na teret članova reprezentacije i glavnog trenera reprezentacije - Ljubiše Rakića, koji je obezbedio salu za pripreme i smeštaj u toku priprema i prvenstva; samo povećava uspeh Tehničke reprezentacije Srbije.

- Nažalost, ove godine Tehnička reprezentacije Srbije, i pored toga što je Evropsko prvenstvo održano u Srbiji tj. bila domaćin istog, nije od nacionalnog saveza dobila odgovarajući tretman, koji su ostale reprezentacije svakako imale. Neobezbeđene pripreme i smeštaj za šampionat sada sa sigurnošću se može reći da su direktno uticale na postignuti rezultat, što znači da pored zlatne Olge Petrović je mogao još neko da se nađe sa medaljom oko vrata. - rekao je glavni trener reprezentacije - Ljubiša Rakić.

- Ostaće žal za medaljama, jer svih 7 petih mesta su bile potenciajlna odličja. Od 0,01 do 0,2 poena je falilo našim reprezentativcima da se domognu slavljeničkog podijuma. Tako nešto sam siguran da smo mogli da postignemo da su makar minimalni uslovi za pripremu i smeštaj reprezentativaca bili obezbeđeni. Ovako je samo Olga kući ponela medalju ali onu najzlatniju, kojom je obradovala sve nas ali i njenog klupskog trenera - Nataliju Tipljakovu, a Srbiju postavila na 10.mesto u ekipnom plasmanu. Ono što raduje i hrabri Stručni tim (Rakić, Kuruca i Anđelković) jeste bolji uspeh nego li na prošlom Evropskom šampionatu, ali i jedinstvo nacionalnog tima. - završio je Nebojša Anđelković, jedan od trenera Tehničke reprezentacije Srbije.

 


#   Naisus KBS   tekvondo   Uroš Mitrović   Nebojša Anđelković   Ljubiša Rakić   Evropsko prvenstvo   Hala sportova   Stručni tim
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima