Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zvezda "ispalila" Radnički: Uzalud čekajući napadača, Ilić ne mora da dođe

rssBookmark and Share

Niš 17.01.2017. Sportski Žirnal, Mocart, Novosti

Očekujemo da se ispoštuje ugovor i da se Stefan Ilić ubrzo priključi pripremama našeg kluba za nastavak prvenstva. Ugovor je pravno obavezujući za obe strane.

Zvezda "ispalila" Radnički: Uzalud čekajući napadača, Ilić ne mora da dođe

Radničkom obeštećenje od 300.000 evra u dve rate. I Stefan Ilić. Saznali smo to baš iz niškog superligaša. Ali tek kasnije smo svi zajedno saznali - ili bolje reći shvatili - važnost člana 6 u ugovoru u vezi sa prodajom Milana Pavkova Crvenoj zvezdi. Njime je, naime, predviđena i opcija da Ilić odbije selidbu na Čair.

Prema Zvezdinom tumačenju - uslovni dogovor. Ilićevo odbijanje da se preseli u Niš nikako ne može da utiće na dolazak Milana Pavkova u Beograd. Tako kažu u Ljutice Bogdana. U Radničkom imaju drugačije viđenje cele situacije.

"Ugovor je pravno obavezujući za obe strane... Ukazao bih na to da Crvena zvezda ne bi mogla da potpiše ugovor sa Radničkim, ako se pre toga nije razgovaralo sa Stefanom Ilićem i dobila njegova saglasnost", naveo je direktor Radničkog Rade Basta u mejlu poslatom Sportskom žurnalu i podvukao da Ilića očekuju uskoro na Čairu.

Predsednik Ivica Tončev još je izričitiji u izjavi za Večernje novosti.

"Radnički je prodao Pavkova za 300.000 evra uiz 30 odsto od narednog transfera, a dobio je i prava na Stefana Ilića. Kako je naš najveći klub mogao da nam proda igrača ako nije s njim razgovarano i ako nije dobijena njegova saglasnost? Mi smo ispoštovali sve tačke ugovora, što očekujemo i od velike Crvene zvezde, našeg bratskog kluba. Spreni smo svim sredstvima da se borimo za naša prava", ističe Tončev.

Član šest:

"Ugovorne strane su saglasne da se igrač FK Crvena zvezda, Stefan Ilić, i FK Radnički dogovore o prelasku igrača u FK Radnički, FK Crvena zvezda neće zahtevati naknadu za transfer.

Eventualni transfer igrača Ilić Stefana u FK Radnički pod uslovima navedenim u stavu 1 ovog člana važi isključivo u slučaju realizacije transfera igrača Pavkov Milana u FK Crvena zvezda i ukoliko je igrač Stefan Ilić saglasan sa transferom u FK Radnički".

Strogo pravno gledajući, čini se da su Nišlije trebalo malo pažljivije da čitaju ono što su potpisivali.


#   Niš   Ivica Tončev   Radnički FK   Crvena Zvezda FK   Ana Ilić   Večernje novosti   Crvena Zvezda   Milan Pavkov   Stefan Ilić   Rade Basta
@NisRadnicki @crvenazvezdafk @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima