Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radović: Diskriminacija u turizmu, pružanju usluga, ravnopravnost, tema seminara održanog u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 10.11.2022. Z.S. Južna Srbija Info

Učesnici i posetioci seminara održanog 9. i 10. novembra u niškom hotelu "Marica", mogli su da čuju šta znači diskriminacija, ili tačnije nedskriminacija propisa u turizmu i pružanju usluga. Učešće su uzeli brojni govornici po pokroviteljstvom Ministarstva turizma i omladine Srbije i OEBS-a.

Radović: Diskriminacija u turizmu, pružanju usluga, ravnopravnost, tema seminara održanog u Nišu

Turistički poslenici, vlasnici smeštajnih kapaciteta, posetioci, slažu se da pojednini delovi Srbije nisu dovoljno zastupljeni u promociji, bez obzira da li ta oblast poseduje određeni turistički standard i infrastrukturu, a pritom sama obiluje prirodnim lepotama, kojima treba investicija i marketing..

"Kao što znate, u sredu i četvrtak 9. i 10. novembra u Nišu je održan seminar, na temu primene  nediskriminacije i propisa iz oblasti turizma. Seminar u Nišu su organizovali Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije, Misija organizacije za evropsku bezbednst i saradnju u našoj zemlji (OEBS), kao i poverenik za zaštitu ravnopravnosti u Srbiji (Tatjana Jokanović, Viša savetnica u Povereniku za zaštitu ravnopravnosti).

Osnovna tema seminara, bila je ravnopravnost i zabrana diskriminacije u oblasti turizma, sa praktičnim primerima i pitanjima o ravnopravnosti u životu, pre svega u domenu turističke oblasti i prakse. Vrlo sam zadovoljna, da je, seminar izazvao veliki interesovanje, pre svega sam odaziv, turističkih poslenika iz jugoistočne Srbije", izjavila je Dragica Radović, načelnik turističke inspekcije u Ministarstvu turizma i omladine, sa sedištem u Nišu.

Komentara: 0


#   Niš   turizam   OEBS   Nišavski upravni okrug   seminar   Dragica Radović   poverenik
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima