Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jagnjijada u Krupcu na Sajmu turizma u Nišu

rssBookmark and Share

Pirot 04.04.2015. Pirotske vesti, Južna srbija Info

Ovogodišnja prva Jagnjijada u selu Krupac biće predstavljena premijerno na Sajmu turizma u Nišu, izjavio je Pirotskim vestima direktor Turističke organizacije Pirot Bratislav Zlatkov.

Foto Pirotske vesti
Foto Pirotske vesti

-Nadamo se da će pored sajma peglane kobasice, sajma staroplaninske hrane u Temskoj ovo biti treća veoma značajna i masovna manifestacija u našem gradu. Već smo održavanje ove manifestacije najavili i turističkim agencijama u susednoj Bugarskoj. U razgovoru sa ljudima iz Krupca došli smo do zaključka da selo Krupac iako je najveće u pirotskom kraju, nema značajnu turističku manifestaciju, a s obzirom da ovo selo ima veliki broj stočara koji napasaju velika stada ovaca u podnožju Vidliča Jagnjijada je dobar izbor, kaže Zlatkov.

Jagnjijada u Krupcu biće održana 25. aprila. Organizatori su Udruženje građana “Vidlič” i Mesna zajednica Krupac uz pomoć Turističke organizacije Pirot.

U sklopu ovogodišnje Jagnjijade biće održana brojna takmičenja u pripremi jagnjega pod sačem, u vurnji na ražnju, a biće predstavljeni i mnogobrojni specijaliteti iz pirotskog kraja i sa Stare planine.

Komentara: 0


#   Pirot   turizam   Krupac   Bratislav Zlatkov   Turistička organizacija Pirot   Udruženje građana   Sajam turizma   Mesna zajednica   Jagnjijada   Vidlič udruženje građana
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima