Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jun "Mesec turizma" u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 07.06.2016. Južna Srbija Info

Turistička organizacija Niš označila je jun za "Mesec turizma", koji je obeležen sa pregršt zanimljivih događaja, kako istorijsko - turitičkih, muzičko - sportskih, tako i gastro - kulinarskim..

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Program događaja

Postioci grada na Nišavi i domaćini imaće priliku da uživaju u brojnim manifestacijama.

8-10.jun 2016. Međunarodni gastro šampionat, Niško sajmište
Takmičenje u pripremanju roštilja, nacionalnih jela, ribljih čorbi...
 
2-12.jun 2016  „ Rok muzej uživo“, Deli prostor
Program je namenjen sirokoj publici sa idejom da se ozivi uspomena na rock kulturu 60-ih i 70-ih godina kroz izlozbu originalnih artefakta i koncert nekih od istaknutih grupa tog vremena. Nis ima posebno mesto u istoriji rock muzike Srbije, pa tako nas program to reflektuje i predstavlja uzivo stare majstore niskog rocka kao sto su legendarni Daltoni, Lutajuca srca, Kerber i drugi.
 
10.jun –„Moja Srbija“, karavan, Trg kralja Milana
Promotivni karavan ,,Moja Srbija“ je promocija turizma Srbije na domaćem tržištu ibiće održana na trgovima u 14 najvećih gradova u Srbiji: Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Čačak, Zrenjanin, Sombor, Kruševac, Vranje, Valjevo, Novi Pazar, Užice, Zaječar, Požarevac. Karavan dolazi u Niš 10.juna na Trg kralja Milana, gde će se Niš prestaviti svoju turisitičku ponudu kao i lokalne turističke organizacije iz regiona (Bela Palanka, Svrljig, Prolom Banja...) Tokom popodneva, od 17.00 do 22.00  organizovan program gde će niški muzičari umetnici i zabavljači imati priliku da predstave svoj grad.
 
10-14. jun 2016. Muzički festival „Konstantinus“, sala Niškog simfonijskog orkestra
Festival se održava 7.godinu za redom i predstavlja nacionalni i internacionalni forum najviših umetničkih standarda koji stimuliše muzički, kulturni i ekonomski razvoj grada i regiona. Na otvaranju ovogodišnjeg muzičkog festivala „Constantinus“predstaviće se norveški hor Con Vocale.
 
18-19. jun, Dani Niške tvrđave
Besplatne razgledanja Tvrdjave u organizaciji Greeter službe, „Misterije niške tvrđave“ specijalna tura sa istoričarem Milanom Ranđelovićem,vožnja rimskim dvokolicama, potraga za znanjem - dečija radionica, besplatan koncert ili predstava na Letnjoj pozornici, izlozba „Kulturno istorijsko nasleđe juogistočne Srbije“ u organizaciji Zavoda za zastitu spomenika...)
 
18.jun, 2. avanturistička trka sa preprekama The MazeRewind , Jelašnička klisura
Jelašnička klisura, specijalni rezervat prirode, I kategorije, obiluje prirodnim retkostima endemske flore kao i specifičnom geomorfološkom strukturom koja je pogodna za održavanje trka u prirodi. Jelašničku klisuru prožimaju pravi mali lavirinti stena. Staza je obezbeđena i prelazi se hodajući, trčeći ili četvoronoške. Za savlađivanje staze nije potrebna specijalna oprema. Svako ko sebe smatra psihofizički spremnim za ovaj vid aktivnosti je dobrodošao.

 


#   Niš   Prolom Banja   Bela Palanka   Novi Pazar   Novi Sad   Kerber   Niško sajmište   Trg kralja Milana   Turistička organizacija Niš   Jelašnička klisura   istorijsko nasleđe
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima