Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kuršumlija postaje jedna od centralnih turističkih destinacija

rssBookmark and Share

Kuršumlija 20.04.2022. Južna Srbija Info

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izrazila je danas očekivanje da će Kuršumlija, kao grad sa tri banje, postati jedna od centralnih turističkih destinacija u našoj zemlji, u kojoj će u narednih nekoliko meseci biti otvoreno 200 novih radnih mesta.

Kuršumlija postaje jedna od centralnih turističkih destinacija

Brnabić je, obilazeći radove na rekonstrukciji hotela u Kuršumlijskoj Banji zajedno sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić, istakla da je Vlada uspešno radila na privatizaciji nekih od naših starih banja i turističkih bisera, a jedan od njih je i pomenuta banja.

Ona je tim povodom iskazala zahvalnost privatnom partneru “Planinka ad”, koji je kupio hotel u ovom mestu i započeo njegovu potpunu rekonstrukciju, jer je bio ruiniran i bez ikakve perspektive.

Premijerka je najavila da će u septembru, kada hotel bude otvoren, u njemu posao naći još 120 ljudi, čime Kuršumlija postaje jedna od centralnih turističkih destinacija u Srbiji sa čak tri prelepe banje – Kuršumlijskom, Lukovskom i Prolom banjom i prelepom Đavoljom varoši.

Ceo taj kompleks prelepe prirode, ali i arheoloških nalazišta i kulturnih blaga Srbije zaokružujemo putem Radan planine i spajamo Toplički i Jablanički okrug, objasnila je Brnabić.

Istovremeno, ona je saopštila da će, na inicijativu predsednika Republike, biti otvorena i druga faza proizvodnje SDPR-a, domaće namenske industrije, u kojoj će biti zaposleno još 80 ljudi, tako da će se za samo nekoliko meseci otvoriti 200 radnih mesta u Kuršumliji.

Prema njenim rečima, sa svim onim što imamo u planu i sa strateškom saobraćajnicom ”auto-putem mira”', koji smo krenuli da gradimo u decembru prošle godine i koji će omogućiti turistima da lakšu dođu dovde, imaćemo mnogo bolju budućnost za čitav južni deo Srbije.

Premijerka je navela da Vlada ceo Jablanički okrug posmatra kao celinu i da će razvijati sve njegove delove, a uskoro će krenuti i sa drugim projektima.

Naime, kako je navela, podići ćemo zaštitnu ogradu oko arheološkog lokaliteta Caričin grad, koji se prostire na teritoriji Leskovca i Lebana i koji je od velikog značaja za Srbiju, ali i Evropu.

Trudićemo se da je uključimo na Uneskovu listu zaštićenih područja, a izgradićemo i vizitorski centar, uložićemo mnogo više sredstava u Sijarinsku banju i gejzire i dodatno investirati u Đavolju varoš, poručila je Brnabić.

Komentara: 0


#   Kuršumlija   Prolom Banja   turizam   Toplički okrug   Kuršumlijska Banja   Jablanički okrug   Vlada Republike Srbije   Ana Brnabić   Ministarstvo turizma   Tatjana Matić
@Vlada_SR @anabrnabic @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima