Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Motociklisti: "Pazi druge, misli na sebe"

rssBookmark and Share

Leskovac 16.06.2017. Južna Srbija Info

U Leskovcu je održan Trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste koji je organizovao Savet za bezbednost saobraćaja Grada Leskovca kao lokalni partner Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije uz stručnu podršku Asocijacije za bezbednost motociklista.

Motociklisti: "Pazi druge, misli na sebe"

Cilj projekta pod nazivom „Trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste“, koji je pokrenula i finansira Agencija za bezbednost saobraćaja RS, je povećanje bezbednosti jedne od najranjivijih kategorija učesnika u saobraćaju – vozača motocikla i mopeda. Leskovac je od strane Agencije prepoznat kao lokalna samouprava sa visokim stepenom rizika stradanja motociklista.

U Tehničkoj školi „Rade Metalac“ za 15 polaznika obuke, koji su članovi Asocijacije za bezbednost motociklista, predsednik Asocijacije dr Vladimir Jevtić održao je teorijski deo treninga. On je ovom prilikom motociklistima preneo svoja znanja kada je ova tema u pitanju, ali i razmenio iskustvo po pitanju bezbednosti u saobraćaju.

Trening bezbedne vožnje motociklista i biciklista dr Jevtić održao je i učenicima Tehničke škole područja rada Saobraćaj koji su stekli nova znanja o tome kako da zaštite i sebe i druge u saobraćaju.

Treningu su prisustvovali i tehnički sekretar Agencije za bezbednost saobraćaja RS Ivan Bojović, zamenik predsednika Saveta za bezbednost Grada Leskovca Branislav Đorđević i načelnik Odeljenja saobraćajne policije Leskovac Milivoje Stojilković.

Praktični deo treninga održan je ispred SRC „Dubočica“.


#   Leskovac   saobraćaj   Branislav Đorđević   motociklisti   lokalna samouprava   Agencija za bezbednost saobraćaja   Vladimir Jevtić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima