Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Glumac treće večeri PIP-a "Sergej Trifunović"

rssBookmark and Share

Aleksinac 25.11.2018.

Čini se da je treće večeri sedmog Festivala prvoizvedenih predstava, koji se ove godine održava pod sloganom „Iza zavese svetli svet“ veća predstava bila baš iza zavese, na pres konferenciji u Centru za kulturu i umetnost.

Glumac treće večeri PIP-a "Sergej Trifunović"

Treće veče PIP-a je zapravo bilo drugo takmičarsko veče, a na sceni je gostovalo Narodno pozorište iz Beograda sa mjuziklom "Bolivud". Zanimljiva priča o malom gradu u kojem dolazi strani investitor i ljudima koji se nadaju nečem boljem, zvuči poznato?

Na žalost, zbog odluke da se sa Festivala izbaci predstava "Utopljena duša" više se i ne priča o samim izvedbama raspevanih glumaca već o porukama koje se čuju sa bine, ali i van nje. Po završtku predstave Učenički parlament Aleksinačke gimnazije je proglasio Miloša Đorđevića za glumca večeri. Onda se desio anti-presedan jer su glumci predstave "Bolivud" rešili da i sami dodele nekome nagradu. Nagrada, laureat ovog Festivala, je dodeljena, pogađate, Sergeju Trifunoviću, na opšte odobravanje pune sale Centra za kulturu. Nagradu je primio njegov otac Toma Trifunović, koji je sada već bivši umetnički direktor ovog festivala jer je podneo ostavku na to mesto. Glumac Miloš Đorđević je pročitao pismo Sergeja Trifunovića, koje možete čuti u klipu ispod, u kojem je spomenuto i ime Grujice Veljkovića, koji je bio u publici, na šta je Toma Trifunović dodao „Ime je pogrešno, ne zna Sergej“.

Na pres konferenciji, posle predstave, nakon nekoliko novinarskih pitanja i sam Grujica Veljković je našao za shodno da objasni glumcima šta se zapravo desilo. Razgovor se pretvorio u raspravu jer se Veljković osetio prozvanim i kako kaže morao je da reaguje. Glumci su rekli da oni nisu imali nameru da nikog prozivaju već su samo pročitali pismo koje je Sergej napisao, ali da je njihova obaveza da stanu na stranu svog uvaženog kolege. Dotakli su se i pitanja kako je Sergej i ranije gostovao na PIP-u, a tada to nije bio sukob interesa. Kada su glumci pokušali da daju svoj odgovor, Grujica Veljković je krenuo da napusti pres centar ne želići da sasluša njihove reči. Uz poruku da bi svoje reči trebao da uputi Sergeju Trifunoviću, a ne njima, glumci Miloš Đorđević i Pavle Jerinić su prekinuli pres konferenciju jer kako kažu nisu došli ovde da neko viče na njih.

Kako smo čuli, skidanje predstave je odlučeno glasanjem, nama nepoznatih članova od kojih su samo dva bili da se to ne desi. Da li je ovo poslednje izdanje Festivala prvoizvedenih predstava, je pitanje koje se sve češće čuje ovih dana u Aleksincu.

Aleksinac.Net


#   Aleksinac   pozorište   Grujica Veljković   Narodno pozorište   sukob interesa   Festival prvoizvedenih predstava   Sergej Trifunović   Toma Trifunović   Miloš Đorđević
@WhistlerDick @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima