Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad popravlja fontanu koja je oštećena prilikom skupa oldtajmera, gradske opštine dele trošakove

rssBookmark and Share

Niš 13.06.2022. J. Mladenović Niške vesti, Južna Srbija Info

Oldtajmeri koji su krajem maja bili izloženi na Trgu kralja Milana prelazili su preko mlaznica niške fontane i na taj način ih oštetili. Iako neka Udruženja oldtajmera negiraju i krivicu prebacuju na druga Udruženja , kaže gradonačelnica, Grad će ipak popraviti fontanu jer je to njihova obaveza.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Na nedavnoj sednici Veća, gradonačelnica je upitala i ko će snositi troškove i odgovornost za oštećenu fontanu i najavila da razmatraju da li će policiji podneti prijavu.

„Kada smo pokazali snimak šta se dešavalo tog vikenda tog na gradskom Trgu, shvatili smo da ipak neki ljudi nemaju odgovornost, odnosno svest da su na gradskom Trgu, da je fontana relativno skroro završena. Sada su krenula pojedina Udruženja oldtajmera da se javljaju i da jednostavno kažu, ne nismo mi, nego je to i to Udruženje. Kako god bilo, naša obaveza jeste da popravimo fontanu. Znate koliko puta apelujemo kao Grad na sugrađane da budemo toliko svesni da čuvamo sve šta imamo, ne samo fontane, već i česme. Verujte, ja se stidim kad znam koliko fontana i česama ne radi, posebno kada je napolju 40 stepeni.

Sotirovski dodaje da je Grad dao nalog NišStanu da se sve česme poprave i da to bude fakturisano.

„Taj trošak ćemo odbiti od transfera svakoj gradskoj opštini u zavisnosti koliko česama na toj teritoriji ima. Njima je povereno da se brinu o česmama, da podstavljaju podzemne kontejnere i da se brinu o atarskim putevima. Ako to gradske opštine rade, ja se pitam šta rade? Ja se kao gradonačelnik ne ljutim na opštine, niti na sugrađane, daleko od toga. Ako znamo šta su nam obaveze, moramo da znamo šta nam je i dogovornost. Svako uradi deo onoga za šta je nadležan, verujem da ćemo kao Grad da budemo mnogo napredniji“, kazala je.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Trg kralja Milana   fontana   gradske opštine
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima