Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradski karavan u centru grada - koji su njihovi problemi

rssBookmark and Share

Niš 17.03.2022. Južna Srbija Info

Stanare stambene zajednice Švajcarija u centru grada, na njihov poziv, u utorak je posetila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa članovima gradskog karavana koji su se upoznali sa njihovim problemima i dogovorili se na koji način mogu da budu rešavani.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Odmah do kraja ove sedmice biće zamenjeno postojeće osvetljenje u dvorištu i postavljeno dodatno. To je prvi zahtev koji su istakli. Njihovi zahtevi nisu nerealni, ocenila je gradonačelnica Niša.

Najizazovnije je uređenje fasade Švajcarije u kojoj je 105 stanova. Zgrada je građena pre više decenija, fasada već sada predstavlja opasnost za stanare i prolaznike. Savetovali smo ih da se jave na konkurs za sufinansiranje programa energetske sanacije i uređenja fasada, rekla je Dragana Sotirovski.

Možemo zajedno sa stanarima ovde u gradskoj opštini Medijana da uredimo njihovu fasadu kao dobar primer stambenim zajednicama kako možemo da oplemenimo prostor u kome živimo, napomenula je ona.

Da bi rešili problem asfaltiranja, parkiranja i zoniranja prostora ispred i oko zgrade moramo najpre da rešimo imovinskopravne odnose i dogovorili smo da započnemo taj postupak sa čak 10 suvlasnika, navela je Dragana Sotirovski.

Prema njenim rečima, uređenje međublokovskog zelenila, kada čujete probleme u susretu sa sugrađanima, veliki je izazov i za stanare i za Grad Niš.

Radoslav Janković, jedan od stanara Švajcarije, izrazio je zadovoljstvo razgovorom u pogledu brzog rešavanja osvetljenja i predloženim postupkom uređenja dvorišta, kao i predlogom da zajedno i u saradnji sa Gradom bude osvežena fasada ove visoke zgrade.

Izvor: Grad Niš

 
 

 

 


#   Niš   Dragana Sotirovski   Karavan   infrastruktura   centar
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima