Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Završna faza radova na Bulevaru potpukovnika Gorana Ostojića u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 05.03.2024. Južna Srbija Info

Radovi na Bulevaru potpukovnika Gorana Ostojića, koji predstavlja produžetak Bulevara Svetog Pantelejmona, ulaze u završnu fazu. Ova saobraćajnica će se spojiti sa kružnim tokom na Bulevaru Nikole Tesle i Bulevaru heroja sa Košara.

Foto: Grad Niš skrinšot
Foto: Grad Niš skrinšot

Radove su obišli gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, predsednica GO Pantelej Nataša Stanković i predsednik GO Crveni Krst prof. dr Miroslav Milutinović, s obzirom da novi bulevar spaja ove dve opštine.

Gradonačelnica Sotirovski istakla je da je izgradnja Bulevara potpukovnika Gorana Ostojića jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u gradu, te dodala da je uverena da će građanima olakšati put do istočnog kraka Koridora 10 ka Beogradu.

Ovaj bulevar će spojiti dve gradske opštine - Crveni Krst i Pantelej. Njegovom izgradnjom će se rasteretiti saobraćaj u ulicama Knjaževačkoj i Kosovke devojke, kao i na kružnom toku u Jagodin malom.

Bulevar će uticati i na dalji razvoj opštine Pantelej, otvarajući nove poslovne i stambene mogućnosti, istakla je Nataša Stanković.

Miroslav Milutinović je naglasio da će ovo dodatno privući investitore, jer će se u blizini u budućnosti nalaziti aerodrom, železnička i glavna autobuska stanica.

Na Bulevaru potpukovnika Gorana Ostojića je završen prvi sloj asfalta na drugoj deonici dužine 1,1 kilometar, dok će preostali deo do kružnog toka u opštini Crveni Krst biti dužine oko 400 metara.

Paralelno sa bulevarom radi se i servisna saobraćajnica i biciklistička staza, kao i pripremni radovi za osvetljenje i infrastrukturu u zelenom pojasu.

 

 


#   Niš   Dragana Sotirovski   Crveni Krst gradska opština   Miroslav Milutinović   GO Pantelej   infrastruktura   Bulevar potpukovnika Gorana Ostojića
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima