Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Carinici zaplenili gotovo pola miliona evra i kilogram zlata (foto)

rssBookmark and Share

Gradina 04.05.2016.

Carinici su tokom uskršnjih praznika otkrili nekoliko prekršaja, sprečivši, između ostalog, pokušaj šverca gotovo pola miliona evra i više od 700 grama zlatnog nakita.

Carinici zaplenili gotovo pola miliona evra i kilogram zlata (foto)

Na Gradini, gde su tokom praznika u više navrata otkrivane neprijavljene devize, jutros oko 09.30 časova sprečen je i najveći od nekoliko osujećenih pokušaja – zadržana je suma od gotovo 300.000 evra u gotovini.

U pokušaju je uhvaćen 53-godišnji Turčin, koji je putovao kao suvozač u automobilu ''VW SHARAN'' nemačke registracije. Oba putnika koja su se zatekla u auomobilu su carinicima rekli da nemaju ništa da prijave za kontrolu, a da od novca kod sebe imaju po 500-600 evra.
Uporni carinici sa ovog graničnog prelaza su odlučili da detaljno pregledaju automobil i izvrše lični pretres putnika, kada su ustanovili da suvozač sa sobom nosi 177.500 evra, a vozač 100.000 evra (sve novčanice su u apoenima od po 500 evra). I jedan i drugi su novac krili na telima, oko pojasa, prethodno ih umotavši u ženske marame.

Na istom graničnom prelazu juče je prilikom kontrole na izlazu iz zemlje, za detaljan pregled izdvojen automobil „Audi A6“ nemačke registracije. U njemu su bila dvojica Nemaca turskog porekla, koji su prethodno carinicima rekli da kod sebe imaju samo lične stvari.

Međutim, pretresom putnika i automobila pronađeno je 70.000 evra. Najveći deo novca bio je sakriven ispod suvozačkog sedišta i u naslonu zadnjeg sedišta.

Gotovo identičan slučaj se na ovom graničnom prelazu dogodio u subotu, 30. aprila. Detaljnim pregledom prilikom izlazne kontrole je kod dvojice Nemaca turskog porekla, koji su ka Turskoj putovali automobilom „BMW X6“, nemačke registracije pronađeno 77.000 neprijavljenih, a prema izjavi putnika zajedničkih evra.

Istog dana na graničnom prelazu Horgoš je na ulazu u zemlju, prilikom detaljnog pregleda dvojice Nemaca, takođe turskog porekla, koji su automobilom „BMW“ nemačke registracije putovali na relaciji Nemačka-Turska, pronađeno 75.000 evra, mada su putnici prethodno tvrdili da nemaju ništa za kontrolu i da sa sobom nose dozvoljeni iznos novca.

Dan ranije je na Gradini na izlazu iz zemlje za detaljnu kontrolu izdvojen automobil holandske registracije, kojim je upravljala Holanđanka turskog porekla. Ona je carinicima rekla da nema ništa da prijavi, da bi detaljnim pregledom u torbici koja se nalazila iza suvozačkog sedišta bilo pronađeno preko 700 grama zlatnog nakita i to: 24 zlatne narukvice, 20 zlatnika i više lančića, minđuša, prstenova i privezaka.


#   Gradina   carina   zaplena   evro
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima