Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Цариници запленили готово пола милиона евра и килограм злата (фото)

rssBookmark and Share

Градина 04.05.2016.

Цариници су током ускршњих празника открили неколико прекршаја, спречивши, између осталог, покушај шверца готово пола милиона евра и више од 700 грама златног накита.

Цариници запленили готово пола милиона евра и килограм злата (фото)

На Градини, где су током празника у више наврата откриване непријављене девизе, јутрос око 09.30 часова спречен је и највећи од неколико осујећених покушаја – задржана је сума од готово 300.000 евра у готовини.

У покушају је ухваћен 53-годишњи Турчин, који је путовао као сувозач у аутомобилу ''VW SHARAN'' немачке регистрације. Оба путника која су се затекла у ауомобилу су цариницима рекли да немају ништа да пријаве за контролу, а да од новца код себе имају по 500-600 евра.
Упорни цариници са овог граничног прелаза су одлучили да детаљно прегледају аутомобил и изврше лични претрес путника, када су установили да сувозач са собом носи 177.500 евра, а возач 100.000 евра (све новчанице су у апоенима од по 500 евра). И један и други су новац крили на телима, око појаса, претходно их умотавши у женске мараме.

На истом граничном прелазу јуче је приликом контроле на излазу из земље, за детаљан преглед издвојен аутомобил „Audi A6“ немачке регистрације. У њему су била двојица Немаца турског порекла, који су претходно цариницима рекли да код себе имају само личне ствари.

Међутим, претресом путника и аутомобила пронађено је 70.000 евра. Највећи део новца био је сакривен испод сувозачког седишта и у наслону задњег седишта.

Готово идентичан случај се на овом граничном прелазу догодио у суботу, 30. априла. Детаљним прегледом приликом излазне контроле је код двојице Немаца турског порекла, који су ка Турској путовали аутомобилом „BMW X6“, немачке регистрације пронађено 77.000 непријављених, а према изјави путника заједничких евра.

Истог дана на граничном прелазу Хоргош је на улазу у земљу, приликом детаљног прегледа двојице Немаца, такође турског порекла, који су аутомобилом „BMW“ немачке регистрације путовали на релацији Немачка-Турска, пронађено 75.000 евра, мада су путници претходно тврдили да немају ништа за контролу и да са собом носе дозвољени износ новца.

Дан раније је на Градини на излазу из земље за детаљну контролу издвојен аутомобил холандске регистрације, којим је управљала Холанђанка турског порекла. Она је цариницима рекла да нема ништа да пријави, да би детаљним прегледом у торбици која се налазила иза сувозачког седишта било пронађено преко 700 грама златног накита и то: 24 златне наруквице, 20 златника и више ланчића, минђуша, прстенова и привезака.


#   Градина   царина   заплена   евро
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима