Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Čudna krađa u biblioteci, lopov se pokajao i vratio ukradene stvari

rssBookmark and Share

Prokuplje 06.10.2015. Topličke vesti

Tokom vikenda nepoznati lopovi su iz Narodne biblioteke „Rade Drainac“ ukrali 14 ukoričenih stripova i jedan lap-top.
Kutija sa ukradenim stvarima našla se u ponedeljak ujutru ispred vrata biblioteke sa porukom „Žao mi je“.

Čudna krađa u biblioteci, lopov se pokajao i vratio ukradene stvari

- Došao sam na posao nešto pre 7 ujutru i primetio pored zaključane kapije paket. Uneo sam ga unutra misleći da je neko iz Pošte ostavio paket, jer je bio označen sa natpisom  za Biblioteku -kaže pomoćni radnik u prokupačkoj biblioteci Velibor Dramićanin.

Kada su pristigli zaposleni, jedan od njih se požalio da mu je sa stola nestao lap-top. U tom trenutku su nadležni otvorili i kutiju  i u njoj su bili stripovi i lap-top. Na vrhu je stojala na papiru napisana poruka „Žao mi je nikad više!

Ono što je interesantno da u prostorijama biblioteke nema ničega što ukazuje na obijanje, nema tragova ni na Odeljenju za odrasle, ni na dečijem odeljenju. Kada su nakon vikenda zaposleni pristigli na posao niko nije primetio tragove provale.

Pretpostavlja se da je neko maloletno lice uzelo stripove i lap-top, ali je verovatno pod nagovorom roditelja ili drugara vratilo ukradene predmete .

Ova zaista neobična krađa izazvala je niz šala u Biblioteci, a  direktor Dragan Barjaktarević ozbiljno poziva savesnog lopova da se slobodno javi.

- Poklonićemo mu knjigu jer je pokazao koliko mu one znače a istovremeno je pravi savesni građanin, jer se ipak predomislio- kaže Barjaktarević.


#   Prokuplje   krađa   biblioteka
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima