Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Чудна крађа у библиотеци, лопов се покајао и вратио украдене ствари

rssBookmark and Share

Прокупље 06.10.2015. Топличке вести

Током викенда непознати лопови су из Народне библиотеке „Раде Драинац“ украли 14 укоричених стрипова и један лап-топ.
Кутија са украденим стварима нашла се у понедељак ујутру испред врата библиотеке са поруком „Жао ми је“.

Чудна крађа у библиотеци, лопов се покајао и вратио украдене ствари

- Дошао сам на посао нешто пре 7 ујутру и приметио поред закључане капије пакет. Унео сам га унутра мислећи да је неко из Поште оставио пакет, јер је био означен са натписом  за Библиотеку -каже помоћни радник у прокупачкој библиотеци Велибор Драмићанин.

Када су пристигли запослени, један од њих се пожалио да му је са стола нестао лап-топ. У том тренутку су надлежни отворили и кутију  и у њој су били стрипови и лап-топ. На врху је стојала на папиру написана порука „Жао ми је никад више!

Оно што је интересантно да у просторијама библиотеке нема ничега што указује на обијање, нема трагова ни на Одељењу за одрасле, ни на дечијем одељењу. Када су након викенда запослени пристигли на посао нико није приметио трагове провале.

Претпоставља се да је неко малолетно лице узело стрипове и лап-топ, али је вероватно под наговором родитеља или другара вратило украдене предмете .

Ова заиста необична крађа изазвала је низ шала у Библиотеци, а  директор Драган Барјактаревић озбиљно позива савесног лопова да се слободно јави.

- Поклонићемо му књигу јер је показао колико му оне значе а истовремено је прави савесни грађанин, јер се ипак предомислио- каже Барјактаревић.


#   Прокупље   крађа   библиотека
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима