Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Krijumčarenje kroz Srbiju naplaćivao 400 evra

rssBookmark and Share

26.07.2011. N. Travica

Radimir O. (51) iz Beograda uhapšen je u Leskovcu i priveden istražnom sudiji Osnovnog suda zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi. Kako je saopšteno, slobode je lišen prilikom rutinske kontrole na auto-putu.

Krijumčarenje kroz Srbiju naplaćivao 400 evra

LESKOVAC – Policija Radimiru O. na teret stavlja da je omogućio nedozvoljeni tranzit preko Srbije četvorici državljana Avganistana, koji su ilegalno prešli državnu granicu, tako što je svojim taksi vozilom trebalo da ih preveze od granice s Makedonijom do Beograda za iznos od 400 evra.

Osumnjičeni je zaustavljen na auto-putu E-75 kod sela Dobrotin, a potom je policijska patrola utvrdila da državljani Avganistana nemaju putne isprave niti lične karte. Osumnjičen je znao da vozi ilegalce bez dokumenata pa je istražni sudija Osnovnog suda u Leskovcu Radimiru O. nakon saslušanja odredio pritvor do 30 dana.

Policija je zvanično saopštila i da je ovog vikenda prilikom kontrole prevoznih sredstava i putnika na autobuskoj i železničkoj stanici u Leskovcu, otkrila i privela u službene prostorije 36 državljana Avganistana, Pakistana, Alžira i Libije koji su ilegalno prešli granicu s Makedonijom bez putnih isprava ili drugih identifikacionih dokumenata. Utvrđeno je da su u našu zemlju ušli u nameri da se domognu granica zemalja Evropske unije.

Treba podsetiti i na godišnji izveštaj o trgovini ljudima Stejt departmenta u kome se navodi da sve više Avganistanaca postaju žrtve prinudnog rada i dužničkog ropstva u poljoprivrednom i građevinskom sektoru u Grčkoj.




#   policija   istražni sudija   krijumčarenje   Stejt department   lične karte
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima