Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nepoznati lovac pogodio jugo

rssBookmark and Share

Aleksinac 13.11.2007.

Nepoznati lovac hicem iz lovačke puške, umesto divljači, pogodio je "jugo", a vozač ustreljenog automobila ostao je nepovređen, saopštila je danas niška policija.

Incident se desio u ataru sela Lužane u opštini Aleksinac u nedelju oko 15 sati.

"Jugom" je upravljao Jugoslav N. (69).

Dva i po sata kasnije i u niškoj ulici Milana Bakića zasad nepoznata osoba ispalila je više hitaca iz vatrenog oružja u parkirani „golf“ s niškim registracijama, vlasništvo Milana K. (21) iz Niša.

Srećom, ni u ovoj pucnjavi nije bilo povređenih.

 


   

 

 

 

Lovačka istinita priča

 

„Jugo” Jugoslava Nojića pogodio lovac čijeg je kera pre toga pokušao da pregazi upravo vlasnik automobila

Postoje i istinite lovačke priče, toliko istinite da mogu da demantuju i saopštenja zvaničnih državnih organa. Jedna takva je iz okoline Aleksinca, a direktno je u vezi sa saopštenjem o nemilom događaju koji se zbio nedaleko od sela Lužane 11. novembra. Saopšteno je da je „toga dana, u 14.30 časova, u ataru sela Lužane vozilo ′jugo′ barske registracije, kojim je upravljao Jugoslav Nojić (69) iz Grejača, pogođeno jednim hicem iz lovačkog oružja. Povređenih nije bilo, a u toku je rad na utvrđivanju svih okolnosti u vezi sa ovim događajem.”

Novine, TV i radio stanice prenele su ovo saopštenje uz „dodatak” da je te nedelje bilo mnogo lovaca između leve obale Južne Morave i padina Malog Jastrepca, gde je pogođen „jugo”. Sve je navodilo na zaključak da je bilo slučajno...

Ali - bilo je drugačije. U poslednjih desetak dana policija je saslušala više lovaca, tragajući, naravno, za onim koji je pucao u „jugo” i oštetio ga. Nije pronađen baš taj koji je pucao u automobil, ali je, rečeno nam je, otkriveno da je ceo događaj imao potpuno drugačiji tok i „sadržinu”.

Drugi lovci, koji su toga dana bili u blizini i videli šta se dogodilo, ispričali su policiji da se jedan njihov kolega u rano nedeljno popodne kretao pored saobraćajnice i da je pored njega trčkarao njegov ker. Lovački pas je bio na samom putu u trenutku kada je „jugo” prolazio pored njega i vozač automobila je nekoliko puta, krivudajući po kolovozu, ispričali su saslušani lovci, pokušavao da pregazi životinju. Nije mu uspelo ni prvi, ni drugi put, a onda je, njihov kolega - vlasnik kera, potegao karabin i pucao prema „jugu” koji je pokušavao da pregazi lovačkog psa.

Da li iz solidarnosti, ili ga zaista nisu poznavali, lovci koji su ispričali šta se zaista dogodilo kod Lužana nisu otkrili identitet kolege koji je pogodio i oštetio „jugo”. Za njim se još traga. Ipak, njihovo svedočenje donekle je potvrdio i sam Jugoslav Nojić, vlasnik „juga”. Nije priznao da je hteo da pregazi psa, ali je rekao da je krivudao po putu jer mu je ker istrčao pred automobil i tvrdio je da je hteo da ga izbegne... Sve u svemu, pucnjava se nije dogodila slučajno.

T. Todorović (Politika)


#   Aleksinac   policija   Lužane   lovac   jugo   Jugoslav Nojić   Grejač
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima