Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ljuljalo i u Nišu: 20 poginulih u snažnom zemljotresu kod Drača u Albaniji, mnogo srušenih objekta

rssBookmark and Share

Niš 26.11.2019. RTS, ROJTERS, PANORAMA.AL, RTSH.AL

Najmanje šest osoba je poginulo u snažnom zemljotresu, jačine 6,4 jedinice po Rihteru koji je jutros u 3.54 pogodio neposrednu okolinu albanskog grada Drača, a osetio se u celom regionu.

Foto: Tanjug, AP, STR
Foto: Tanjug, AP, STR

Više od 300 osoba je povređeno. Građani Niša brojnim objavama na društvenim mrežama, kažu da su osetili potres jutros nešto pre 4 sata ujutru.

U Draču je pala cela petospratnica, a iz ruševina je spaseno jedno dete, javljaju lokalni mediji. Građani Tirane izašli su na ulice, neki sa bebama u naručju.

Rojters prenosi da su, prema za sada raspoloživim podacima, poginule tri osobe.

Premijer Albanije Edi Rama napisao je na Tviteru da se intenzivno radi na tome da se spasi svaki mogući život i da je snažan zemljotres prouzrokovao ozbiljne posledice.

Epicentar zemljotresa bio je na dubini od 12 kilometara, a osetio se u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Srbiji, Grčkoj, Hrvatskoj i BiH.

Mediji javljaju da je najveću štetu pretrpeo Drač gde je više desetina ljudi prevezeno u bolnice.

Najviše objekata oštećeno je u mestu Tumana 35 kilometara od Tirane, a dosta je porušenih zgrada i u Draču. Albanski mediji javljaju da je reč uglavnom o starijim objektima, rekao je za RTS ambasador Srbije u Tirani Miroljub Zarić.  

Zemljotres nešto manje snage od 5,3 stepeni Rihtera dogodio se u neposrednoj blizini u septembru ove godine i tada je povređeno najmanje 70 ljudi, a oštećeno je 500 kuća.

Zemljotres se osetio i u Kruševcu i Požegi, javljaju dopsinici RTS-a


#   Niš   zemljotres   Albanija   Edi Rama   Balkan   Drač
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima