Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pokušaj šverca skupocenih satova vrednosti oko 47.000 dolara

rssBookmark and Share

Surdulica 24.08.2022. Južna Srbija Info

Carinici su, na prelazu Strezimirovci opština Surdulica sa susednom Bugarskom, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja dva muška časovnika robnih marki "Rolex" i "Tudor", čija je vrednost procenjena na oko 47.000 dolara, saopšteno je iz Uprave carina.

Pokušaj šverca skupocenih satova vrednosti oko 47.000 dolara

Prekršaj je, kako se navodi, otkriven kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen automobil "audi" stranih registarskih oznaka, kojim su iz Holandije ka Bugarskoj putovala dvojica muškaraca.

Dodaje se da su, na uobičajeno pitanje o robi za prijavljivanje, putnici rekli da sa sobom nose samo lični prtljag.

"Prilikom detaljnog pregleda koji je ipak usledio, u torbi koja se nalazila u prtljažniku automobila pronađena su dva pomenuta firmirana časovnika u originalnim pakovanjima", navode iz Uprave carina.

Kako je navedeno, nakon otkrivanja prekršaja 22-godišnji vozač je rekao da u Holandiji ima prodavnicu skupih satova i da nije znao da ih treba prijaviti na granici.

Dodaje se da je, zbog činjenice da vrednost robe u prekršaju premašuje trećinu vrednosti automobila, do okončanja prekršajnog postupka pred sudom zadržan i ''audi'', čija je vrednost procenjena na gotovo 53.000 dolara.


#   Surdulica   carina   Granični prelaz   satovi   Strezimirovci
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima