Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pretukli troje maloletnika, devojčicu šutirali u stomak

rssBookmark and Share

20.04.2017. Narodne novine, Belami, Južna Srbija Info

Troje maloletnih (15) Nišlija krvnički je pretučeno na raskrsnici ulica Ivana Milutinovića i Šumadijske, delu grada koji je po zlu poznat zbog maloletničkih bandi koje pljačkaju i maltretiraju prolaznike.

Foto: Belami
Foto: Belami

Dečak N.J. zadobio je povrede po ruci i glavi, njegova prijateljica J.S. tri dana je provela u bolnici zbog udarca u stomak, a najgore je prošao njihov drug V.N. kojem su napadači razbili glavu.

N.J. kaže da su se vraćali kućama iz škole „Radoje Domanović“ čiji su učenici, gde su igrali košarku.

- Te dečake smo sreli u školi, tražili su povod za kavgu. Raspitivali su se za nekog ko se navodno „ kačio“ sa nekim njihovim pajtašem. Kazali smo im da nemamo pojma o čemu govore, i krenuli kući. Oni su išli ispred nas, ništa nam nije bilo sumnjivo dok ih nismo videli kako uzimaju motke, i lome šipke sa ograde. Ta petorica su nas prva napala, ali im se ubrzo pridružilo bar još petnaestak dečaka koji su dotrčali iz romskog naselja – opisuje tuču petnaestogodišnja žrtva.

Prvi udarac i to u glavu dobio je baš ovaj dečak.

-Dok sam pokušavao da zaštitim glavu udarali su me po rukama. Video sam da onaj što je mene udario u glavu šutira devojčicu u stomak, a zatim su svi skočili na našeg druga. Priklještili su ga uz jedan zid i besomučno ga tukli motkama dok ga nisu oborili a onda su i njega udarali nogama. Tekla mu je krv iz glave, drugarica mu je pritrčala i držala mu ranu da bi zaustavila krvarenje… Spasila nas je jedna prolaznica koja je vikala na njih, a zatim je istrčao i neki čovek koji ih verovatno poznaje, i rasterao ih – priča N.J.

Z.S. , majka povređene devojčice kaže da je ona doživela i veliku psihičku traumu.

-Ćerkica je morala da ostane u bolnici jer se strahovalo da može doći do unutrašnjeg krvarenja. I dalje se budi noću, ne može da zaboravi užas koji je preživela – priča ogorčena žena.

O.N., majka najteže povređenog dečaka kaže da će ići „do kraja“ kako bi zaštitila svoju, ali i ostalu decu.

-Na osnovu onog što se desilo mom sinu imam razloga sa strahujem da će oni sledeći put nekog ubiti. Zato ćemo tražiti da se ovde obezbedi celodnevno dežurstvo policije. Takođe, lično ću insistirati na odgovornosti i njihovih roditelja, jer ako nisu u stanju da se staraju o svojoj deci, ona treba da budu izmeštena iz takvih porodica. Ovo je zaista užas, svašta se ovde dešavalo ali nikada dosada nisu napadane devojčice, zato je krajnje vreme da se ovim huliganima stane na kraj – zaključuje zabrinuta Nišlijka.

Policija: Radi se na pronalaženju izvršilaca

Policija je potvrdila da je dobila prijavu o napadu na maloletnike.

-Obavešteno je nadležno tužilaštvo, preduzimaju se intenzivne radnje na otkrivanju izvršilaca ovog krivičnog dela – rečeno je u niškoj policiji. 

D. K


#   Romi   nasilje   PU Niš   maloletnici   bande   V.N.   Stočni Trg naselje   V.S.   N.J.
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima