Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

UHAPŠEN: Radnik Distribucije u Nišu primio mito od 1000 evra

rssBookmark and Share

Niš 02.12.2015. Niške Vesti, Južna Srbija Info

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su Č.P.(1956.) iz Niša, kontrolora u EPS Distribucije-Regionalnog centra ''Jugoistok'' Niš, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita.

UHAPŠEN: Radnik Distribucije u Nišu primio mito od 1000 evra

Postoje osnovi sumnje da je on u toku novembra zahtevao i, danas, primio 1000 evra, zbog neprijavljivanja nepravilnosti koje su otkrivene na električnom brojilu oštećenog, koji bi izbegao plaćanje predviđene novčane kazne u iznosu od oko 400.000 dinara. Takođe se sumnja da je Č.P. više puta dolazio nenajavljen kod oštećenog i tražio da mu preda novac.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Ovo je bila sinhronizovana akcija Niške distribucije i Policije, rekao je za Niške Vesti direktor EPS Distribucije-Regionalnog centra  ''Jugoistok'' Niš Darko Bulatović. On je podsetio da se samo u Nišu ukrade 25% električne energije.

"Kada znate da sistem žele da prevare i radnici i građani,onda morate da činite sve što možete da to iskorenite. Pre nekoliko dana je otpušten jedan radnik a pre mesec dana njih nekoliko. Sa ovakvim akcijama ćemo nastaviti i učinićemo sve da iskorenimo malverzacije bilo da su u pitanju naši sugrađani ili radnici distribucije. Jednake posledice čekaju i jedne i druge." kaže Bulatović za Niške Vesti.


#   Niš   Jugoistok   MUP RS   Elektrodistribucija   Darko Bulatović   radnik   mito   Više javno tužilaštvo   Niške vesti     novčane kazne
@EDJugoistok @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima