Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšeni silovatelji maloletne devojke

rssBookmark and Share

18.03.2011. Beta, Pravda

Istražni sudija Višeg suda u Vranju odredio je pritvor do 30 dana dvojici osumnjičenih za silovanje maloletne devojke, saopštila je danas vranjska policija.

Kako se navodi u saopštenju, privedeni su Dragan K.(22) iz sela Lepenica, koji se tereti za silovanje, i Marko D.(22) iz Vladičinog Hana, zbog sumnje da je pomagao pri silovanju.

Uhapšeni silovatelji maloletne devojke

Oni se terete za silovanje maloletne 16-go­di­šnje de­voj­ke Z. D. u nje­noj ku­ći u Vla­di­či­nom Ha­nu.

– Po­sle iz­vr­še­nog si­lo­va­nja 15. mar­ta, de­voj­ka je, u te­škom psi­hič­kom sta­nju, do­šla u po­li­ci­ju i pri­ja­vi­la ovaj slu­čaj. Od­mah na­kon to­ga, ona je ho­spi­ta­li­zo­va­na i pru­že­na joj je po­treb­na le­kar­ska ne­ga, a nje­no zdrav­stve­no sta­nje je sa­da do­bro. Pri­pad­ni­ci vra­njan­ske po­li­ci­je od­mah su po­kre­nu­li po­stu­pak, a za­tim pro­na­šli i pri­ve­li osum­nji­če­ne – ka­že naš iz­vor, do­da­ju­ći da je Dra­ga­na K. i Mar­ka D. sa­slu­šao nad­le­žni is­tra­žni su­di­ja, po­sle če­ga im je od­re­đen pri­tvor.

Pre­ma ne­zva­nič­nim sa­zna­nji­ma, de­voj­ka Z. D. na­pa­da­če je po­zna­va­la od ra­ni­je, a kob­nog da­na oni su joj do­šli u po­se­tu.

– Dra­gan K. je, na­vod­no, bio za­lju­bljen u žr­tvu, kod ko­je je sa svo­jim dru­gom do­šao ka­ko bi ugo­vo­rio sa­sta­nak. Me­đu­tim, de­voj­ka ga je, kao i ne­ko­li­ko pu­ta ra­ni­je, od­bi­la. To je raz­lju­ti­lo Dra­ga­na ko­ji je sko­čio na de­voj­ku, po­ce­pao joj odeću, a za­tim, na­re­đu­ju­ći Mar­ku da čvr­sto dr­ži ne­sreć­nu de­voj­ku, po­či­nio si­lo­va­nje. Blud­ni­če­nje nad ma­lo­let­ni­com, ka­ko se pro­ce­nju­je, tra­ja­lo je oko 30 mi­nu­ta.

– Na ovo upu­ću­ju is­ka­zi kom­ši­ja ko­ji na­vo­de da su Dra­gan i Mar­ko vi­đe­ni ka­ko ula­ze u ku­ću žr­tve, ali i ka­ko iz­la­ze oko sat vre­me­na ka­sni­je – ka­že naš sa­go­vor­nik.

Po­li­ci­ja na­sta­vlja is­tra­gu, ka­ko bi se utvr­di­le sve okol­no­sti pod ko­ji­ma je iz­vr­še­no blud­ni­če­nje nad ma­lo­let­ni­com.

 


#   silovanje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima