Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

I ove godine, uniforme za đake prvake od centralne niške opštine

rssBookmark and Share

Niš 04.09.2023. Južna Srbija Info

Gradska opština Medijana, šestu godinu zaredom, obezbedila je uniforme za učenike prvog razreda, u 10 osnovnih škola sa njenog područja.
 Tim povodom, u dvorištu OŠ „Dušan Radović“, održana je promocija đačkih uniformi

I ove godine, uniforme za đake prvake od centralne niške opštine

„GO Medijana, u okviru pronatalitetne politike koju vodi, nastoji da na sve moguće načine, pomogne i deci i roditeljima“, izjavila je ovom prilikom, članica Veća GO Medijana, Maja Živković i dodala da je „na području GO Medijana 1120 mališana, koji će prvi put sesti u školske klupe.
Članica Veća je podsetila da su manifestacije poput „Medijana za bebu više“, „Zimski dani u Medijani“, Kartica za bebe, akcije postavljanja klupa za majku i bebu, organizovanja besplatnih, preventivnih pregleda za žene, Fonda Sveta Petka i Hraniteljstva po meri deteta, samo neke od aktivnosti i događaja namenjenih deci i podsticaju povećanja stope nataliteta.
Živkovićeva, ovom prilikom, pozdravila je sve mališane, poželela im puno uspeha u školi i da budu ponos našeg grada.
Čestitke prvacima povodom polaska u školu, uputio je i direktor OŠ“Dušan Radović“ Miodrag Plavšić, uz izraze zahvalnosti najvećoj niškoj opštini, na dosadašnjoj saradnji, sa željom da ta saradnja u narednom periodu, bude još uspešnija. 
Pet škola – „Dr Zoran Đinđić“,  „Sveti Sava“, „Car Konstantin“, „Ćele Kula“ i „Dušan Radović“, koja je bila i domaćin događaja, već prvog školskog dana dobili su uniforme, koje se sastoje od svetloplave majice sa dugim rukavima i tamnoplave majice sa kratkim rukavima. Deo uniformi je i fluorocentni zaštitni prsluk za bezbedan put od kuće do škole.  Na majicama i prslucima su štampani logo opštine i nazivi osnovnih škola. 
Ostale škole – „Dositej Obradović“, „Radoje Domanović“, „Vožd Karađorđe“, „Učitelj Tasa“ i „Ratko Vukićević“, paketom najveće niške opštine, obradovaće svoje prvake, ovih dana. 
Ova akcija deo je pronatalitetne politike Gradske opštine Medijana, kojoj je prioritet u radu, posvećenost najmlađima i novim generacijama. 

 


#   Niš   Medijana gradska opština   Nebojša Kocić   školska uniforma
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima