Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kancelarija za mlade Grada Niša predstavila svoj dosadašnji rad

rssBookmark and Share

Niš 13.08.2018. Južna Srbija Info

U sklopu obeležavanja Međunarodnog dana mladih koji je 12. avgusta, Kancelarija za mlade Grada Niša predstavila je svoj dosadašnji rad u prisustvu delegacija iz norveškog grada Saltdala.
Nakon prezentacije razgovaralo se o mogućnostima dalje saradnje između naša dva grada na polju omladinske politike.

Kancelarija za mlade Grada Niša predstavila svoj dosadašnji rad

Kancelarija za mlade Grada Niša, jedna od 150 Kancelarija u Srbiji, pruža određen paket usluga koji se odnosi na unapređenje kvaliteta života mladih u gradu. Pružanjem logističke i finansijske podrške omladinskim akcijama i projektima Kancelarija za mlade se istakla kao pouzdan partner mladima u rešavanju problema i uvažavanju njihovih potreba. Pored toga, organizacijom raznih seminara i edukacija, mladima se pruža mogućnost za sticanje neformalnog obrazovanja. Kancelarija za mlade je naročito fokusirana na podsticanje zapošljavanja mladih i jačanje njihovih kapaciteta u cilju pronalaženja posla. Samostalno, ili u saradnji sa drugim institucijama grada organizuje prakse i na taj način pruža mogućnost mladima za sticanje praktičnih znanja.

Svake godine raspisuje se konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade koji je ove godine iznosio 4.000.000 miliona dinara. Od ovog iznosa 1.000.000 dinara se izdvaja za formiranje Resurs centra koji će imati zadatak da okupi neformalne grupe mladih i pomogne realizaciju njihovih ideja. U toku ove nedelje biće kompletiran spisak odobrenih projekata i naziv udruženja koje će delovati kao Resurs centar.

Još jedna novina od ove godine jeste raspisivanje konkursa za finansiranje manifestacije za mlade. Ovo godine podržano je šest manifestacija i to Naisus fest, Dođi na Amfi, PozitivNI, Smotra izviđača, Zaštitnici tvrđave  i Rok in Niš.


#   Niš   Kancelarija za mlade
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima