Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mihajlovićeva: Međugradski saobraćaj od sledeće nedelje - u autobus i voz sa maskom i rukavicama

Bookmark and Share

30.04.2020. Južna Srbija Info

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrurkure prof. dr Zorana Mihajlović izjavila je danas da država polako relaksira mere u skladu sa epidemiološkom situacijom i preporukama lekara, te dodala da će se korak po korak donositi nove mere.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Upitana da prokomentariše dinamiku otvaranja saobraćaja Mihajlovićeva je rekla da će se nove mere postepeno uvoditi.

“Opasnost nije još uvek prošla, važno je da pokažemo još malo strpljenja, a mere ćemo relaksirati korak po korak, u koordinaciji sa gradovima i lekarima, najpre međugradski, pa prigradski i najzad gradski saobraćaj”, rekla je ona.

Mihajlovićeva je rekla da što se spremnosti Vlade Srbije tiče, sve je spremno u pogledu odluka i uredbi koje treba doneti ali da se pita struka.

“Očekujem već sledeće nedelje polako uvođenje međugradskog saobraćaja. Što se tiče avio saobraćaja, aerodrom Nikola Tesla nijednog trenutka nije bio zatvoren, ali redovnih linija nema nigde u Evropi i u skladu sa epidemiološkom situacijom ćemo donositi nove odluke.

"Mere bezbednosti zarad očuvanja našeg i zdravlja drugih ljudi su najvažnije i neće moći da se uđe u autobus ili voz bez maske i rukavica. Autobuski saobraćaj kreće u punom kapacitetu, dok su procene da je za železnički saobraćaj u ovom trenutku dovoljno 30 odsto vozova", rekla je Mihajlovićeva za Prvu.

Najpre da vidimo kako će se mere koje smo u međuvremenu relaksirali odraziti na kompletnu situaciju.

U ovom trenutku struka je iznad politike”, zaključila je Mihajlovićeva.


#   autobus   saobraćaj   Zorana Mihajlović   voz   Ministarstvo građevinarstva   Koronavirus
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima