Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Miloš Banđur primio delegaciju Univerziteta iz Sankt Peterburga

rssBookmark and Share

Niš 18.09.2018. Južna Srbija Info

U Gradskoj kući organizovan je prijem za visoku delegaciju Univerziteta državnih protivpožarnih službi iz Sankt Peterburga koji je u sastavu ruskog ministarstsva za vanredne situacije.

Miloš Banđur primio delegaciju Univerziteta iz Sankt Peterburga

Goste iz Rusije je u "vip salonu" primio zamenik gradonačelnika prof.dr Miloš Banđur.

Delegaciju Univerziteta čine general-major Eduard Čižikov,koji je 2014. godine predvodio ruske spasioce tokom akcija u poplavljenom Obrenovcu i Igor Osipčuk zamenik načelnika i rektor ovog univerziteta.

U prijateljskom razgovoru sa predstavnicima ove elitne ruske visokoškolske ustanove razmotrene su mogućnosti saradnje na polju edukacije naših stručnjaka,a biće otvoreno i predstavništvo ovog Univerziteta koje školuje oko šest hiljada studenata u prostorijama srpsko-ruskog humanitarnog centra.

General Eduard Nikolajevič Čižikov, nekadašnji zamenik ministra za vanredne situacije i glavni vojni ekspert Ministarstva za poslove civilne odbrane, vanredne situacije i likvidacije posledica elementarnih nepogoda Ruske Federacije, danas je rektor Univerziteta Državne protivpožarne službe Ministarstva za vanredne situacije iz Sankt Peterburga.

Javnost u Srbiji upoznala ga je tokom 2014. godine, kada je posle poziva u pomoć rukovodstva naše zemlje za manje od 12 sati sa spasiocima stigao u Obrenovac.

Komentara: 0


#   Niš   Miloš Banđur   Sankt Peterburg   VIP salon   Univerzitet Sant Peterburg   Eduard Čižikov
@Milos_Bandjur @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}