Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Naši mališani predstavljaju Tursku na festivalu „Srbija u ritmu Evrope“

rssBookmark and Share

Niš 11.04.2017. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović sastao se danas sa Njegovom Ekselencijom Ambasadorom Turske u Srbiji Tandžu Bilgičom koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti našem gradu.

Naši mališani predstavljaju Tursku na festivalu „Srbija u ritmu Evrope“

Na sastanku koji su imali razgovaralo se o modalitetima buduće saradnje Grada Niša i ambasade Turske u Srbiji, kako na polju  privrede, tako i u oblasti kulture. Ambasador Bilgič je poručio da je veliki broj turskih investitora zainteresovan da ulaže u Srbiju, a da je Niš posebno interesantan zbog svog geografskog položaja, ali i zbog kvalitetne i kvalifikovane radne snage.

Gradonačelnik je izrazio nadu da će u narednom periodu biti uspostavljena putnička avio-linija na relaciji Niš-Istanbul, kao i da je to zajednički zadatak koji Grad i Ambasada Turske treba da realizuju.

U Gradskoj kući danas su boravili i mališani koji će krajem juna na dečjem muzičkom festivalu „Srbija u ritmu Evrope“ igrati, pevati i plesati u ritmu Turske koju će na tom takmičenju predstavljati. Festival će krajem juna biti održan u Somboru, a ukoliko pobede, niški osnovci i srednjoškolci otputovaće u Tursku o trošku manifestacije. Niš je jedan od gradova koji će se takmičiti, a nišku ekipu čini 10 plesača i dva pevača. Ambasador i gradonačelnik pozdravili su ovu decu, a ambasador je između ostalog rekao da je u Niš došao i da bi se upoznao sa Nišlijama koji će na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“ predstvaljati Tursku.

Republika Turska već 8 godina podržava ovu manifestaciju koja se u našoj zemlji održava punih 9 godina i čiji je cilj da prepozna i promoviše mlade talente u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u životu na opštinskom i regionalnom nivou. Do sada se širom Srbije takmičenje održalo u 8 gradova.


#   Niš   ambasador   Darko Bulatović   Turska   Ambasada Turske   Srbija u ritmu Evrope   Tanžu Bilgič
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima