Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Od sutra rampe na ulazima u prokupačko šetalište

rssBookmark and Share

Prokuplje 31.08.2021. Južna Srbija Info

Počev od sutra 1. septembra u glavnoj prokupačkoj ulici, takozvanoj BID zoni, važiće novi režim koji predviđa potpunu obustavu kretanja motornih vozila tokom celog dana, izuzev u periodu od 5 – 7 i 30 ujutro i od 16 – 17 i 30 u popodnevnim satima.

Od sutra rampe na ulazima u prokupačko šetalište

U tu svrhu postavljene su zaštitne rampe na ulazima iz sporednih ulica u „zonu“, koje će uz adekvatnu saobraćajnu signalizaciju, omogućiti kontrolu ulaska vozila na gradsko šetalište.

Rampe su postavljene na ulazima u šetalište iz pravca brda Hisar, u centru kod restorana „Festina“, iz ulice u kojoj je dopisništvo RTS, kao i kod  „Lili“ drogerije.

Na ovaj način povećaće se sigurnost kretanja pešaka, ali i zaštititi behaton ploče i celokupan mobilijar ovog poslovnog, građanima najomiljenijeg i najfrekventnijeg dela  Prokuplja.

U navedenim periodima dana dostavna i druga vozila koja zbog prirode svog posla moraju da uđu u BID zonu moći će nesmetano da se kreću i ovim delom grada, rekao je Saša Stošić v.d. direktor Javnog komunalnog preduzeća (JKP) „Hameum“ koje je zaduženo za kontrolu i funkcionisanje novih zaštitnih rampi.

Prema njegovim rečima Gradska uprava u Prokuplju je u ovom poslu zatražila podršku i asistenciju saobraćajne policije, tako da će pored radnika „Hameuma“ zaduženog za funkcionisanje zaštitnih rampi, kontrolu ulaska vozila u  BID zonu vršiti i saobraćajni policajci.

Kako je Stošić naglasio ovaj režim  važiće od ponedeljka do subote, dok će u nedelju zaštitne rampe na svim ulazima na šetalište biti podignute.

JKP „Hameum“ nedavno je završilo radove na kompletnoj sanaciji šetališta. Polomljene i oštećene behaton ploče zamenjene su novim, postavljene su nove betonske klupe i kante za smeće.

-Zaštitne rampe doprineće većoj bezbednosti šetača i sačuvati mobilijar koji je do sada oštećivan čestim, najčešće noćnim ulaskom automobila u ovaj deo grada, kazao je Saša Stošić i naglasio da su se trudili i da omoguće nesmetani rad mnogobrojnim trgovinama, ugostiteljskim objektima i apotekama koje se nalaze u BID zoni.

Takođe je istakao da će radnici JKP „Hameuma„ sada imati mnogo više prostora i za održavanje higijene gradskog šetališta i da će se truditi da čišćenje i pranje ovog dela grada bude redovnije, kako bi Prokupčani mogli da uživaju šetajući se ovim najlepšim delom našeg grada.


#   Prokuplje   zaštita   rampa   šetalište   Hameum JKP   obustava saobraćaja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima