Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Podrška EU za izgradnju Ekspo centra u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 16.11.2018. Južna Srbija Info

„Evropska unija pruža kontinuiranu podršku lokalnom razvoju sa dosadašnjim ulaganjem od 300 miliona evra, a samo finansiranje razvoja poslovne infrastrukture omogućiće unapređenje ukupnog poslovnog okruženja u Srbiji i privlačenje investicija, te samim tim i bolji život stanovništva”, rekao je u Kragujevcu šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Sem Fabrici, čestitajući predstavnicama 34 lokalne samouprave kojima je preko razvojnog programa EU PRO odobreno ukupno 40 projekata.

Podrška EU za izgradnju Ekspo centra u Nišu

Među lokalnim samoupravama čiji su projekti finansijski podržani od strane EU PRO programa je i Grad Niš, kome je o odobreno 30 hiljada evra za izradu projekata za izvođenje radova za multifunkcionalni Ekspo centar, koji će se graditi na lokaciji Lozni kalem u Niškoj banji.

Svečanom uručivanju odluka o finansiranju projekata u Kragujevcu prisustvovao je član Gradskog veća Niša Mihailo Zdravković koji je zahvalio predstavnicima Evropske unije i EU PRO programa na podršci u realizaciji ovog izuzetno važnog projekta, čiji je osnovni cilj da reši problem nedostatka adekvatnog sajamskog prostora i obezbedi  da  Niš bude pogodan domaćin širokog spektra događaja, poput sajmova, kongresa, sastanaka, emisija i sportskih događaja.

”Ekspo centar će generisati postepeno nove ekonomske aktivnosti u smislu potrošnje, radnih mesta, zarada i poreskih prihoda za zajednicu. To će privući masu učesnika u novu poslovnu oblast Niša i poslužiti kao katalizator za druge potencijalne razvojne inicijative, pomažući da se olakša razvoj privatnog sektora poput novih hotela, poboljšavajući ukupni kvalitet života stanovništva i doprinoseći ukupnoj živosti i životnosti zajednice”, rekao je Zdravković.

Inače, aktivnosti EU PRO-a, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Komentara: 0


#   Niš   Kragujevac   EU   Niška Banja   finansiranje   Lozni kalem   Sem Fabrici   Ekspo centar   Mihailo Zdravković
@FabriziSem @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima