Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

15 hiljada birača u Doljevcu danas bira lokalnu vlast

rssBookmark and Share

16.12.2018. Južna Srbija Info

Danas se održavaju lokalni izbori u Doljevcu. Svih 37 biračkih mesta je otvoreno na vreme, a prvi rezultati o izlaznosti biće poznati u podne. Građani ove Opštine u Nišavskom okrugu, glasaće za kandidate sa šest izbornih lista.

Ilustracija: FORMEX Kragujevac
Ilustracija: FORMEX Kragujevac

Birači će dati svoj glas kandidatima sa šest izbornih lista i to, SNS, SPS, Jedinstvene Srbije, PUPS, Grupe građana "Za demokratski Doljevac" i SRS.

Pravo glasa ima 14.714 glasača.

Takođe, izbori se održavaju i u Lučanu, Kladovu i Kuli.

Podsetimo...

Foto: M.M.
Foto: M.M.

Goran Ljubić zvani Međarac, 11. oktobra na 14. sednici SO Doljevac, podneo je ostavku na to mesto, zbog kako kaže "provere" raspoloženja birača u toj opštini, udaljenoj 22 kilometra od Niša.

Kako Ljubić objašnjava, "taj moj čin svakako ne znači i napuštanje politike, već samo način da se proveri izborna volja glasača u toj opštini". On dodaje kako mu je dosadila stalna prozivka opozicije, posebno odbornika Nenada Stojiljkovića, nekadašnjeg člana SNS-a, potom odbornika "Dveri",

Goran Ljubić praktično je na čelu ove opštine od 2004. godine. Kao bivši član "Regiona", 2016. je pristupio naprednjacima. 

Sa druge strane, odbornik Stojiljković kaže, kako je Ljubićevo objašnjenje da podnosi ostavku "zbog njega", farsa i da ne vidi kakvu će korist imati građani doljevačke opštine od prevremnih izbora, kao i da ne veruje da će oni biti raspisani kada i u Lučanima.

Stojiljković, kao bivši prvi čovek naprednjaka u Doljevcu, napustio je SNS nakon dolaska Ljubića u njihove redove, 

 

Komentara: 0


#   Goran Ljubić   pravo glasa
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}