Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Demokrate traže ostavku rukovodstva Toplane u Nišu

rssBookmark and Share

11.10.2016. Južna Srbija Info

Demokratska stranka je zabrinuta zato što smatra da se grad Niš opasno približava ivici kolapsa. Da propast našeg grada nije samo teorijska mogućnost, jasno se vidi i na konkretnom primeru u vezi sa nefunkcionisanjem daljinskog grejanja, rečeno je između ostalog na konfrenciji za novinare u GrO Demokratske stranke u Nišu.

Demokrate traže ostavku rukovodstva Toplane u Nišu

U ime DS iz Niša, Jelena Barton i Miodrag Stanković postavljaju pitanja nadležnima u Nišu..

Proteklih dana smo od nadležnih mogli čuti da sistem grejanja nije spreman za predstojeću grejnu sezonu. A to su Nišlije već osetile. Građani koji plaćaju centralno grejanje smrzavaju se u svojim stanovima, a njihova deca u vrtićima i školama. I dok je krajnje neizvesno da li će sezona grejanja u Nišu početi na vreme, iz niške Toplane stižu izjave da su građani sami krivi za takvu situaciju. Svako normalan bi se mogao zapitati kako to građani mogu biti krivi za nesposobnost političara? 

U demokratiji je uobičajeno da narod kritikuje vlast, ali je u Srbiji situacija okrenuta na glavačke: političari na vlasti kritikuju narod.

Gradska vlast je nedavno na sednici skupštine grada donela odluku da se Toplana dodatno zaduži sa 200 miliona dinara, kako bi sanirala svoja ranija dugovanja. 

Kako da ocenimo rad aktuelne vlasti osim kao sistemsku nesposobnost za vođenje gradskih poslova!

Svakog dana nam javljaju građani iz različitih delova grada, žale se na hladne radijatore, što znači da mreža nije napunjena i da zgrade (sekundarna instalacija) nisu odvazdušene kako bi svaki stan imao grejanje. 

Podsećamo menadžment Toplane da je to trebalo da se uradi do 1. oktobra pa i ranije, zbog eventualno hladnijeg vremena.

Opravdanje da su građani krivi što su podnosili zahteve za isključenje nije na mestu, jer su oni morali da ih isključe do 1. septembra, taman da imaju vremena da pripreme mrežu.
Što se tiče Toplane Jug, ona se rekonstruiše po drugi put. Mada još uvek nije jasno ko je odgovoran za loše odrađene kotlove i prvog puta. 

Šta će se dogoditi ukoliko procure kotlovi u sred sezone, ko će biti kriv? Opet niko!

Rukovodstvo Toplane je tvrdilo da će do 10. oktobra proraditi Toplana Jug. Da li radi !? Ne!

Za sada se ne zna čak ni cena grejanja!

Zbog svega gore navedenog, Demokratska stranka u Nišu zahteva blagovremenu ostavku celokupnog menadžmenta gradske Toplane, dok još nije prekasno.

 


#   DS   Gradsko veće   Gradska toplana JKP   Miodrag Stanković   gradska vlast   cena grejanja   toplana Jug   Jelena Barton
@demokrate @Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima