Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kojim farbama će sutra biti islikan "građanski" protest u Nišu: DJB poziva političare da "ne peru svoje biografije"

rssBookmark and Share

Niš 10.01.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Svetsko, a posebno domaće iskustvo govori da spontani protesti, protiv bilo čega i koga, ne postoje.

Kojim farbama će sutra biti islikan "građanski" protest u Nišu: DJB poziva političare da "ne peru svoje biografije"

Upravo takva atmosfera i vlada u Nišu pred najavljene sutrašnje "građanske" proteste u organizaciji Nevladine organizacije "Pokret mladih - Za Niš bez straha", za koju niko, osim "probranih" ne zna, ko su i čiji su?

Prosečnom građaninu, posebno na jugu Srbije, opterećenom poragom za poslom, zaradom i neizvenosnom budućnošću, "spontani" poziv na protest može da zvuči primamljivo i nada za bolje sutra, ali isti taj i to veliki broj nezadovoljnih, ne bi želelo da se vrate oni "stari", i u tome se svi slažu, osim partijskih čelnika i njihovih agitatora, koji u većini slučajeva imaju sasvim dobru "burazersku" saradnju sa polugama vlasti, bilo koje vlasti.

Ko će se sutra, od glasovitih boraca za demokratiju pojaviti u Nišu, ko će građanima ponuditi apsolutni napredak i promenu, na bolje "bez uslova", ostaje da vidimo.

Jedan od retkih političkih organizacija u Nišu "Dosta je bilo", saopštila je pre izvesnog vremena, da, iako će njihovi aktivisti biti na skupu isključivo u svojstvu građana, ne bi bilo primereno da političari, iz bilo koje stranke, daju neodgovorne marketinške izjave, zloupotrebljavaju nezadovoljstvo i glas građana, zarad svoje lične promocije, i kako kažu, pranja svojih političkih biografija.

Shodno tim stavovima, članovi niškog DJB, neće uzeti učešće u govorancijama na protestu i "otimati se za mikrofon", dodaju iz Gradskog odbora, te političke organizacije.

 


#   Niš   protest   politika   vlast   Novi Niš   Dosta je bilo   Pokret mladih Niš bez straha
@DostaJeBilo @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima