Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DSS Niš: Penzioneri u Nišu moraju imati prava na besplatan prevoz

rssBookmark and Share

18.01.2015. Južna Srbija Info

Ukidanje besplatnog prevoza penzionerima čija penzija iznosi više od 15.684 dinara predstavlja diskriminaciju prema građanima Niša, smatraju u Demokratskoj stranci Srbije.

DSS Niš: Penzioneri u Nišu moraju imati prava na besplatan prevoz

U DSS-u, kažu da će Gradskom veću poslati inicijativu za suspendovanje ove odluke kako bi niški penzioneri imali ista prava kao i pre 1. januara ili kako bi se uveo isti sistem plaćanja kao u Beogradu.

Mere štednje nisu zaobišle ni penzionere, pa tako od 1. januara umesto 17.500 starih pravo na besplatan prevoz ima njih 4.500. Oko 12.000 penzionera odnosno oni čija penzija iznosi između 15.684 dinara i 38.000 dinara, mesečne kartice će plaćati upola cene.

Svi koji primaju veću penziju od 38.000 plaćaće punu cenu kartice. Ovom odlukom Gradskog veća, nisu zadovoljni u DSS-u i navode kao primer situaciju u glavnom gradu u kome, kako kažu, svi penzioneri stariji od 65 godina bez obzira na visinu penzije plaćaju 407 dinara godišnje.

U ovoj stranci najavljuju da će poslati inicijativu Gradskom veću da suspenduje svoju odluku o povećanju cena i omogući svim licima starijim od 70 godina da kao i ranije besplatno koriste gradski prevoz ili uvede isti sistem plaćanja kao u Beogradu.

Da podsetimo, gradsko veće je besplatan prevoz ukinulo i osobama sa invaliditetom druge i treće kategorije.


#   Gradsko veće   DSS   besplatno   besplatan prevoz   gradski prevoz   penzioneri   kritike
@dsscentar @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima