Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

DSS: Prekinuti sve aktivnosti na izgradnji auto-puta od Niša do Drača u Albaniji

rssBookmark and Share

Priština 04.05.2017. Južna Srbija Info

Demokratska stranka Srbije zahteva od Vlade Srbije prekid svih aktivnosti na izgradnji autoputa Niš-Priština-Tirana-Drač jer je on u suprotnosti sa nacionalnim, bezbednosnim i ekonomskim interesima Srbije, piše u delu saopštenja ove političke organizacije.

Foto: Putevi Srbije, Južna Srbija
Foto: Putevi Srbije, Južna Srbija

Dalje...

Autoput koji će graditi strane kompanije po nalogu Nemačke, u interesu Albanije, a novcem građana Srbije, zapravo je „Autoput Velike Albanije“, a njegova izgradnja je najbolji primer poslušništva Zapadu i vođenja neodgovorne državne politike.

SkyscraperCity

Autoputem će Albaniji biti omogućen izlazak na Koridor 10 i bolje povezivanje sa Evropom, kao i dobra saobraćajna povezanost sa srpskom teritorijom koju zagovornici tzv. Velike Albanije smatraju njenim sastavnim delom. Izjave Edija Rame i Jonuza Musliua, kao i ratnohuškački pokliči Ramuša Haradinaja pokazuju da albanski političari pojačavaju delovanje usmereno ka stvaranju „Velike Albanije“, a Srbija u tome ne sme da saučestvuje ni na jedan način.

 -Srbija ograničene resurse treba da koristi za izgradnju puteva koji su Generalnim master planom saobraćaja u Srbiji utvrđeni kao prioritetni, a ne da 900 miliona evra razbacuje na realizaciju projekta od kog će imati samo štetu, kategorični su DSS-u.

 


#   Putevi Srbije   DSS   auto-put   Kosovo i Metohija   Vlada Republike Srbije   Priština   koridor 10   Albanija   Drač
@dsscentar @Vlada_SR @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima