Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dvojac Radulović–Obradović mogao bi u budućnosti da podrži desničarski zapad?

rssBookmark and Share

Niš 19.01.2018. Z.S. Južna Srbija Info

DJB i Dveri dogovorili su zajednički izlazak na lokalne izbore u Beogradu i Boru na listi čiji je naziv “Da ovi odu, a da se oni ne vrate“, a upravo ta kombinaciju Boška Obradovića oličenog kao predsednika i Saše Obradovića na mestu premijera postaje sve više zanimljiva pojedinim političarima sa zapada.

Dvojac Radulović–Obradović mogao bi u budućnosti da podrži desničarski zapad?

Možda ne sada, na beogradskim izborima, ali ako se zajedničko delovanje ove dve političke oraganizacije nastavi, na osnovu desničarskog raspoloženja na zapadu, ova kombinacija ima velike šanse da zadobije simapatije EU.

Obradović koji je već "spustio" desničarsku retoriku na minimum, a pritom ostao dosledam svojim stavovima i Raduluvić koji je sa građanskom organizacijom na čijem je čelu, do sitnih detalja razradio ekonomski plan Srbije i jedini ga predstavio javnosti, u očima zapada, sigurno jesu dvojac kojeg bi voleli da vide kao buduće partnere.

Nekim analitičarima ovo jeste "idealna" kombinacja predsednika i premijera u Srbiji. Rezultati na beogradskim izborima mogu da budu svojevrstan test za neko buduće vreme.

Interesantno da je pokret "Dosta je bilo" u Nišu, ustupio svojih 18 mesta u nadzornim odborima građanima na svojevrstnom konkursu.

Ovo je prvi put u političkoj istoriji Srbije da se nešto ovako desilo.

Iako na prvi pogled "kombinacija" ove dve političke opcije delije kao potpuno nemoguća, činjenica je da te dve organizacije još uvek nisu potrošile sav svoj kredibilitet i da imaju budućnost, slažu se analitičari.

Komentara: 0


#   Niš   Saša Radulović   Dveri   Boško Obradović   Dosta je bilo
@SasaRadulovich @SPDveri @DostaJeBilo @


 


[ Dodaj komentar ]