Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Perišićeva izjava "šaka jada" uzburkala deo niške građanske i političke javnosti

rssBookmark and Share

Niš 05.02.2019. Z.S. Južna Srbija Info

Perišićeva izjava "šaka jada", kojom je opisao građane na protestima, izazvala je reakcije u niškoj javnosti i negodovanje građana naklonjenih aktuelnim protestima.

"Šaka jada" kao metafora
"Šaka jada" kao metafora

Odgovarajući na pitanje novinara, da li je njegov komentar "šaka jada" uvredljiv, opisujući na taj način građane na protestima, bivši gradonačelnik Niša i šef odborničke grupe u SG Niša Zoran Perišić, po mnogima je nevešto pokušao da izbegne neprijatnu situaciju koju je sam izazvao i rekao da "šaka jada nije uvreda, šaka jada je opis, metafora".

U istom stilu, Perišić je uporedio doček ruskog predsednika i proteste, dajući prvom, pozitivan i dostojanstven karakter.

Deo Nišlija, na društvenim mrežama, negativno reaguje na njegovu izjavu, smatrajući je uvredljivom.

Organizator protesta u Nišu, "Pokret mladih - Niš bez straha", uputio je saopštenje niškim medijima, povodom "sporne" izjave bicšeg gradonačelnika.

Saopštnje prenosimo u celosti...

Poštovani bivši gradonačelniče Zorane Perišiću,

ovim putem želimo da Vam odgovorimo na prozivke, klevete i uvrede koje ste izneli 5. februara na konferenciji za medije.

Pre svega, zastava pod kojom mi hodamo iz nedelje u nedelju je sloboda, mladost i budućnost. Naši skupovi oslobođeni su bilo kakve prinude i straha, jer nas niko ne okuplja, nudeći nam sendviče, sokove i dnevnice. A, ukoliko nam ne verujete dođite ovog petka u 18 sati i sami se uverite, jer nas u medijima svakako nećete videti. 

Što se tiče ljubavi tamo gde ste je Vi i Vaši čelnici širili tamo ljubavi više nema. Samo podele, mržnja i bes. Mi na takvu ljubav ne pristajemo. Da li Vaša ljubav lomi prozore zbog nalepnice? Da li Vaša ljubav pali automobile? Da li je Vaša ljubav napala profesora Univerziteta?

Vi kažete pre 7 godina ste bili opozicija, mi kažemo 7 godina ste na vlasti. Rezultate Vašeg rada možete videti svake nedelje u više od 50 gradova i opština širom Srbije.

"Ako sada sebi dajete za pravo da nas vređate i ponižavate, mi Vam poručujemo da nećemo ćutati kao što je gradonačelnik ćutao pred šefom stranke i ponizio sve svoje građane" kažu iz Pokreta i potpisiju se, s ljubavlju "Šaka jada".

 


#   Niš   SNS   protest   Zoran Perišić   uvreda   Pokret mladih Niš bez straha
@sns_srbija @ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima